tisdag 7 mars 2017

Då ligger dom illa till!

Tänk om!? För ett par dagar sen när vädret kändes som vår. Då var det för ovanlighetens skull ganska varmt inne hos familjen "Investeralitemera" utan att kaminen hade fått jobba. Då kändes det så rätt att dra ned på värmen. Bara så där lite som behövs för att det inte ska kännas varmt, innan man börjar elda. Så här i efterhand nu när det är snöstorm ute och flera minus grader, Ja minst två, tre minus i alla fall. Så är jag oerhört glad över att jag trots allt inte sänkte värmen. För idag när kom hem var det svin kallt inne. Hur kallt hade det inte varit om "snålgubben" i mig fått vinna och sänkt värmen? Jo istapps kallt!
Jag antar att vissa beslut behöver få mogna fram. Kanske behöver man se vart trenden pekar innan man väljer att fortsätta investera i något. Eller rent utav säljer en surdeg som man tappat tron på. Själv behåller jag mina surdegar så länge dom delar ut något. Annars hade Telia rykt för länge sen. Men skulle dom sluta med det? Då ligger dom illa till!/funderalitemera

4 kommentarer:

 1. Ja vi har en liknande strategi för sälj, endast sälja om utdelningarna kommer sänkas till låga nivåer. Vi har t.ex. Capacent Holding som förra året hade en direktavkastning på 10% och detta året *endast* delar ut 6%. Kommer inte sälja för denna sänkning, men om de fortsätter sänka och rapporterna börjar se dåliga ut, då dumpar jag bolaget. Enstaka sänkningar är ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja höjningar välkomnas. :-) Sänkningar undanbedes!

   Radera
 2. Jag har ibland svårt att skilja mig från mina aktier. Tror det kan bero på att jag är positiv i tanken 'snart vänder det' och så snittar jag ner mig. 😂

  SvaraRadera