söndag 5 mars 2017

Läsa lite mera!

Söndag! Har precis läst ut boken "Så gör du ditt barn rikt" av Jan Bolmeson och Charlie Söderberg. Kortfattat så är det en bra bok. För ett par dagar sen skrev jag om att den inte riktig var riktad mot min familjesituation. Eftersom vi har tonårsbarn. Det vill jag dock nu revidera lite. Boken tar upp en hel del som inte bara har med "småbarn" att göra. Utan även om hur man kan tänka  kring veckopeng för äldre barn dvs tonåringar. Bland annat hur man kan tänka kring motprestationer etc. Boken tar även upp hur aktiv förvaltning har svårt att slå index övertid. Hur man kan tänka kring fonder, sparkonton etc?

Mycket av det som skrivs har jag dock redan läst på "rika  tillsammans bloggen". Så det kändes som upprepning. Skulle jag rekommendera boken till någon nybliven förälder? Ja det skulle jag göra. Bara för att få lite mer tips och råd i hur man kan tänka gällande barnsparande. Det behöver inte vara så "svårt" och krångligt som vissa tycker! 

"Så gör du ditt barn rikt"
Mitt betyg: 3

Nu fortsätter jag min söndag med att läsa vidare i boken "Köp billigt sälj dyrt" av Mattias Eriksson. Förhoppningsvis lär jag mig något nytt efter det!?

Läser du något nu? I så fall vad?


/läsalitemera
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar