fredag 17 mars 2017

Kolla genast upp dina fondavgifter!

Avgifter! Vart man än läser när det gäller pensionssparandet så står det alltid. Se till att dina fonder har låga avgifter. Det är ju ett bra råd. Jag har tidigare skrivit om att jag har ganska bra koll på mina avgifter. Det finns dock något undantag som "kostar" liter mer än dom andra. Men planen är att få bort dom avarterna snarast möjligast!
Häromdagen fick jag från min bank SEB, årssammanfattning från en av mina tjänstepensioner. Eftersom jag har haft flera arbetsgivare genom åren. Så har jag mer än en. Men jag vart faktiskt uppriktigt förvånad. Den totala fondavgiften för hela året var på ca 1054 kr. Mina fonder har visserligen gått helt ok. Men den dyraste fonden var knappt på ca 1000 kr plus sedan starten. Den ska placeras om inom kort. Jag tycker att personligen det var mycket pengar i avgift. Gör man några riktigt dåliga fondval så kommer pensionspengarna snart vara slut. Så mitt råd som jag själv ska följa. Kolla genast upp dina fondavgifter! Så att inte banken dränerar din framtida pension!!!! 


/investeralitemera

4 kommentarer:

 1. Bra uppmaning! Jag har slutat med egna fonder. Direkt ägande i aktier är mycket roligare. Men i PPM har jag valt fonder med låg avgift! Avanza zero bland annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. PPM är ju en sak där utbudet är stort och avgifterna nedförhandlade. Men i många tjänstepension lösningar är utbudet dessutom ganska dåligt. Det hade ju inte varit helt fel om man kunde välja aktier där! För dom som vill dvs!? ��

   Radera
 2. Det du rekommenderar tål att upprepas. Alltför många har tyvärr inte koll på detta.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det tyvärr! Brukar tjata på nära och kära ang avgifterna dom få gånger fondsparande kommer på tal!-

   Radera