måndag 19 september 2016

Men sånt är livet!

Ett litet utlägg kom in på kontot redan idag. Hade inte räknat med att få det förrns till helgen. Jag tackar för det och köpte därför mina första 10 st Ratos B för 39,50 kr /st.  Som fö är den aktie som jag inte nämnde med namn igår. Hoppas nu att kursen inte får sig en släng av storhetsvansinne innan lönen kommit. Tanken är nämligen att fortsätta köpa på mig dom redan nu fredag. Det jag först och främst gillar med bolaget är att dom fn delar ut 3,25 kr /aktie i April. Får därför hålla tummar och tår att dom inte sänker utdelningen 2017!? Konstigt nog så brukar det bli tvärt emot vad jag vill. Men sånt är livet!Följande kan man läsa om Ratos hos Avanza:

Ratos är ett Private Equity-konglomerat som främst är inriktat mot aktiva och långsiktiga innehav i onoterade bolag. Ratos innehavsurval är inte branschspecifikt och den största branschen sett till koncernmässigt värde är industri, följt av och konsument och tjänstesektorn. Innehav: AH Industries, Aibel, Arcus-Gruppen, Biolin Scientific, Bisnode, DIAB, Euromaint, GS-Hydro, Hafa Bathroom Group, HENT, HL Display, Jøtul, KVD, Ledil, Mobile Climate Control, Nebula, Speed Group och TFS.


/investeralitemera

3 kommentarer:

 1. Jag tycker också Ratos ser prisvärda ut. Om de som du nämner bara behåller utdelningen så är de en keeper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle inte förvåna mig om Ratos meddelar på årsstämman att dom håller inne all utdelning för 2017! 😮 Näeee jag är inte bitter! 😁

   Radera
  2. Hahaha! Ja i det läget kommer fler än du känna sig bitter ;). Nu måste jag kolla när årsstämman är så jag har koll.

   Radera