torsdag 8 september 2016

För imorgon är det äntligen fredag!

I väntan på vad? Små rörelser på OMSX30 dom senaste dagarna. Kanske så det ska vara på en stabil och trygg marknad?  Samma sak med mina innehav. Dom rör sig någon hel eller halv procent upp eller ned. Vad är det marknaden går och väntar på? Är möjligen att Britterna äntligen ska lämna in rätt dokument till Bryssel? För att göra slag i saken och lämna EU. Eller är det på att Janet Yellen och den amerikanska centralbanken ska höja räntan "over there"? Finns det något i Svea rike som får marknaden att vänta? Alltid denna ständiga väntan....


Om det gick att leva i nuet under semestern. Så är det desto svårare när man börjat jobba igen. Allt ska planeras in i kalendern. För att sneglas på minst 10 gånger per dag. Så att man inte missar vad som behöver eller ska göras. Är det måndag 06:15 så längtar man till fredag 17.00. Tiden tappar helt klart sitt värde på att man bara ser framåt! Någonstans på vägen måste man väl ändå stanna upp och bara vara här och nu?  Kanske är lösningen att se bakåt? Men att börja tänka på måndagen som var vill jag inte. Så jag väljer trots allt att se framåt. För imorgon är det äntligen fredag!


/funderlitemera

2 kommentarer:

 1. Börsen gör folk väldigt nervösa, är det inte "instabilt" så darrar vi för att det är alldeles för små rörelser ;) Bäst att kika längre framåt i tiden och hålla huvudet kallt.

  Det där med att ständigt snegla i kalendern kan inte vara hälsosamt! Det är sannerligen skönt när helgen kommer.

  Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns tydligen folk som "gömmer" sina innehav i byrålådan? För att slippa tänka på ev nedgång. Men det låter ju riktig tråkigt. Har visserligen själv ett och annat inköp som jag skulle vilja glömma. Men man lär sig leva med dom. Vart dom än gömmer sig! :-)

   Slutar man sträva efter något så blir man nöjd. Blir man nöjd så blir man bekväm. Det vill jag helst slippa bli! :-) Trevlig helg!

   Radera