fredag 2 september 2016

Även om det svider som bara den....

Otroligt tung utgift. Eftersom som jag fn lever utan en riktig buffert så fick jag idag stå mitt kast. Bromsar fram bak och f-n och hans moster byttes ut på bilen. Det grämer mig varje gång att det ska vara så förb... dyrt att serva bilen där den är köpt! Får dock alltid samma smarta kommentarer om hur jag ska lämna in den till "hej och hå verkstaden" som någon känner någon på. Men jag har slutat jaga dom tusenlapparna...

Varför då? Jo det ska jag berätta med en hel del sorg. Lämnade alltid in min gamla SAAB 900s till "hemma pularen nummer ett". Han var otroligt duktig på SAAB det kan jag skriva under på. Sen bytte jag bil till en hemsk SUV. Ett av mina sämsta köp genom alla mina bil år. När det vart dags för service för fjärde gången så skulle kam-remmen bytas. Om jag inte mins helt fel nu. Så skulle service och åtgärder samt kam-remmen i runda slängar gå 11 500 kr. Det var för mig en smärre förmögenhet. Men det var hos en lite större verkstad. Kollade för säkerhetsskull med min gamla "hemma pulare". Han bad att få återkomma för att kolla vad som behövdes göras i samband med kam-rems bytet. I det läget var jag beredd att betala vad som helst utom 11 500 kr. Dagen efter hörde han av sig med sitt bud.

För "bara 6800" så skulle service och kam-remmen kunna bytas. Jag trodde först inte det var sant.? Oj..vad billigt tänkte jag för mig själv. Lämnade in bilen och hämtade den dagen efter. Hann inte ens runt kvarteret förrns bilen  började hoppa som i Kalle Anka filmerna. Så jag åkte direkt tillbaka med den. Hade nog bara kommit olja i tändstiften trodde "hemma pularen". Det skulle lätt fixas utan kostnad.


Bilen vart aldrig sig själv sen den dagen. Hoppade och tappade fart när man körde den. Jag lämnade då in den till nästa "hemma pulare". Han gjorde i alla fall inte bilen sämre. Men bättre vart den inte. För den första "hemma pularen" han skulle inte få fördärva bilen mer...

Så jag lärde mig den dagen att aldrig någonsin lyssna på någon arbetskamrat. Om att lämna bilen till någon expert som någon alltid tycks känna. Sen gör märkesverkstäderna också misstag det tvivlar jag inte en minut på.(det är fruns bil ett levande exempel på). Men för mig känns det tryggare att betala vad dom vill ha för att göra jobbet. Som idag gick på 6771 kr. Även om det svider som bara den....


/spenderalitemera


Har uppdaterat "innehav" med dom senaste affärerna från Augustis sista dagar.
4 kommentarer:

 1. Illa. Måste du ha bil? Det är en riktig pengatjuv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, 2 st dessutom. Bor en bit utanför tätorten på landet. Skulle inte vilja flytta. Jobbar i annat län. Accepterar att det är så. ☺ Tycker ändå bil service är alldeles för dyrt!

   Radera
 2. Det får mig att känna mig glad att bo mitt i stan och inte ha någon bil. Men jag lider med dig.

  Ska du inte försöka spara ihop en liten buffert ändå? Då behöver du inte råka ut för sådant här. Vänta med aktierna någon månad och sätt in en slant på ett sparkonto :)

  SvaraRadera