tisdag 20 september 2016

Men det räcker väl inte?

För många aktier och för lite pengar. Tydligen inte bara jag som behöver ett tillskott i kassan för att kunna investera. Regeringen passade idag på att presentera höstbudgeten.  Där annonserades det bland annat att energiskatten kommer höjs med 5 öre per kwh. Det kanske inte låter som speciellt mycket? Men det rör sig om ca 1000 kr mer i elräkning om året för en normal stor villa. Pengar som jag i mitt fall skulle kunna använda till betydligt roligare saker. Kanske kunde man sänka riksdagsledamöternas löner istället. Men det räcker väl inte?

Tycker du att Regeringen gör rätt som höjer energiskatten? 

Källa: http://www.expressen.se/dinapengar/sparande/villaagarna-rasar-mot-hojd-energiskatt//betalalitemera

7 kommentarer:

 1. Jag tycker generellt att regeringen borde fundera lite på om vi, med ett av världens högsta skattetryck, verkligen kan lösa alla problem med att höja skatterna ytterligare. Istället kunde man ju ta sig en funderare på hur man kan utnyttja de pengar som finns mer effektivt. Det finns ju länder med lägre skatter men högre kvalitet i sin välfärd.

  Annars är det väl bra att tänka på miljön. Men miljön bryr sig nog inte särskilt mycket om att skatta skiten ut privatpersoner och småföretag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade personligen sett att energiskatten i höjdes. Men nuvarande regering tyckte tydligen annat.... Vill man ha förändring så får man rösta på något annat parti.

   Radera
  2. Ska självklart stå "inte" i stället för "i". 😆

   Radera
 2. Håller med, att höja skatter är inte rätt väg framåt i ett land där välfärden blir sämre och sämre (i alla fall för de som jobbar i den). Att ösa pengar över tvivelaktiga arbetsmarknadspolitiska program är också fel väg att gå. Som man brukar säga "hungriga vargar jagar bäst", kan med fördel appliceras även på människor. Det finns jobb för de med utbildning, utbildning är mer eller mindre gratis i Sverige även om du inte är född här. Mindre bidrag och mer incitament till att jobba är receptet framåt om du frågar mig. Men som någon annan skrev, att rösta på S och för vänta sig något annat än höjda skatter som universalreceptet på allt, ja det är väldigt naivt, speciellt inte när de har kommunisterna i släptåg.

  /Henke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste finnas andra vägar än att höja skatterna. Måste även löna sig att arbeta. Även för mig som vill gå i pension om 10 år! :-) Vill och kan är tydligen två skillda saker.

   Radera
 3. Jag tycker inte om skatter och de svenska skatterna (varav jag betalar åtskilligt), men när det gäller energi och transporter så tycker jag att vi, mänskligheten, behöver göra något för att minska slitaget på den här planeten och ekonomi är ett av de mest effektiva sätten.

  Idag subventionerar vi allt resursanvändande eftersom ingen betalar för det slitage det leder till på naturen. Det har redan gått för långt, och kanske är det här ett steg i rätt riktning.

  I bästa fall leder det till press att utveckla ännu energismartare produkter som vi sedan kan exportera till länder där de gör större nytta än i Sverige. Om jag får drömma.

  (Tack för att du låst upp för kommentarer från "anonyma"!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slit och släng borde inte premieras som det gör idag. Är tok för dyrt så fort man vill laga något. Då är det billigare att köpa nytt. Där finns det en hel del att ändra på!

   Radera