fredag 23 september 2016

Men nu ser jag fram emot att få fortsätta stryka över etapper.

Gårdagens uppgång gjorde verkligen skillnad i portföljen. Men vi börjar från början. Att jag skulle fylla på med Ratos idag var redan planerat. Men torsdagens börsuppgång gjorde mig lite fundersam. Mest att få betala över 40 kr/st per aktie. Nu löste det sig ganska bra ändå. Gjorde innan lunch två köp på vardera 50 st Ratos B aktier. Snitt kursen hamnade då på 39,75 kr. Att aktien sen fortsatte upp över 40 kr efter det, var en bonus. Med jag är i första hand ute efter utdelningen. Om nu bolaget nu inte sänker utdelningen för 2017. Så kommer mina totalt 110 st Ratos B aktier ge mig ca 367,50 kr. Vilket inte är helt fel!Åter till skillnaden i portföljen. Tack vare uppgång och köpen idag. Så kan kan jag äntligen stryka ytterligare en etapp. Nämligen "Etapp A5".

Etapp A5
Att nå 150 000 kr i samlade investeringar. *Värdet ska vara totalt 150 000 kr.  

Det är ett delmål som jag verkligen sett fram emot att nå. Mest för att investerat värde varit över 150 000 under en längre tid. Men tack vare att det faktiska värdet inte varit 150 000 kr. Så har jag inte heller kunnat stryka etappen. Men nu är det i alla fall nått. Fliken "Innehav" kommer dock inte uppdateras förrns månaden är slut. Eftersom det fortfarande finns lite lite tort krut kvar som kan behöva luftas. Men nu ser jag fram emot att få fortsätta stryka över etapper. 

Har du oxå satt upp etapper/delmål att nå?


/investeralitemera
4 kommentarer:

 1. Härligt, bra jobbat! Nu börjar det rulla snabbare! :)

  Jag har endel mål uppsatta, men mer när det gäller utdelningar. Har nog inte satt upp något mål när det gäller kapital. Finns en separat sida på min blogg där jag specat mina mål.

  Intressant blogg förresten! Lägger till den på min blogglista.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frihetsmaskinen, jag har en bra bit kvar till det du uppnått. Men din blogg inspirerar! Lägger till den i min blogg lista! Trevlig helg! :-)

   Radera
 2. 500 kr i genomsnittlig utdelning per månad uppnådde jag för ett tag sedan, men 250 000 kr i portföljvärde hade varit väldigt kul. Om börsen inte rasar ner i källaren är jag troligen där någon gång under nästa år, kanske under sommaren.

  Snöbollen rullar fortare än man tror!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där snöbollen får gärna fortsätta rulla på. Så att den inte börjar backa. Tack för att du delar med dig!

   Radera