lördag 24 september 2016

Ibland undrar jag därför om tankemönster ens kan brytas?

Framtiden är ursäkten för dem som inte vill göra något i nuet. (Harold Pinter). Visst är det lite så? Inte för alla, men för många precis som för mig. Jag gillar nämligen skjuta upp saker som ska göras. Helst ska det skjutas upp till imorgon. Det är jag expert på! Inget jag egentligen är speciellt stolt över. Man skulle kunna säga att det är ett område jag tänker på och jobbar på att bli bättre på. Men även fast jag vet att jag borde tänka rätt och annorlunda så fortsätter jag göra fel.
Många jag känner skjuter upp sitt pensions planererade. Frågar man om hur dom tex placerat PPM pengarna? Så har dom dessa oftast ingen aning. Det brukar antingen betyda att dom ligger kvar i något standard val som "AP7 Såfa"

https://secure.pensionsmyndigheten.se/Ap7SafaStatensArskullsforvaltningsalternativ.html

Eller att ett byte gjordes "någon" gång. Men det gick kanske minus så man struntar i och byta efter det. Rädslan av att göra fel blir så stor att möjligheten till att göra rätt för stå tillbaka. Dessa personer skjuter därför upp när dom ska ta kontroll över sin framtida pension. Precis som för mig handlar det om att bryta tankemönster. Ibland undrar jag därför om tankemönster ens kan brytas?     

Att bryta tankemönster:
http://sourze.se/2007/05/01/altar-du-samma-tankar-hela-tiden__64897#.V-Z1EPCLTIU


/funderalitemera
2 kommentarer:

 1. Det ligger mycket i det du skriver. Dessa böcker kanske kan vara av intresse: http://egoninvestor.blogspot.com/2015/04/dagens-boktips.html

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha...visst väl det! ☺ Det är ju bara att titta sig omkring på sin arbetsplats. Hur många där är beredda att göra saker på ett nytt sätt? På min ingen! �� Tack för boktipset! ☺

   Radera