söndag 18 september 2016

Endast fem dagar!

Att jag väntar på lönen för September! Det är minsann ingen underdrift. Ni läsare som följt mig under månaden. Vet att jag räknar ned. Inte för att jag tror den här lönen kommer att vara så speciellt fantastisk. Utan mest för att jag vill att "pengamaskinen" ska växa och frodas. Att utdelningarna för nästa år ska öka. Blir lite som att det man "sår får man skörda".
Mitt största problem framåt fredagen blir vilken eller vilka aktier som jag ska öka i. Eller om jag helt enkelt tar in ett nytt bolag i "pengamaskinen"? Det är frågeställningar jag kommer få brottas med min inre demon ända fram till löning. Eftersom jag som person inte har några som helst problem med att både vara kantig och gå emot det som anses vara det rätta. Så är risken ganska stor att jag i sluten på veckan har ökat från nio till tio bolag. Men det hänger till stor del på att kursen inte ökar i bolaget jag är intresserad av. Det är inte långt kvar nu! Endast fem dagar!

/funderalitemera4 kommentarer:

 1. "Fem dagar? Det är väl sju?" tänkte jag och tittade i kalendern. Visst ja, den 25:e är på en helg den här månaden. Vad kul, tack för påminnelsen!

  Jag ska i alla fall utöka min portfölj med ett nytt bolag. 3M. Passar bra in bland mina andra tråkiga, stabila bolag.

  Lyckades du med att inte nalla av din buffert? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ☺ Bufferten kommer tyvärr minskas i och med räkningarna. Med den kommer troligen inte bli noll. (Beror helt och hållet vad som står på sista raden på lönespecen).

   Radera
 2. Hmmm, eller lite vitsigare H&Mmmmmmm,tänkte jag direkt på när jag ser din portfölj. Lite underviktat där och just nu är H&M relativ billiga.(allt kan iofs hända) men 245kr som det bottnade på förra veckan är väl helt ok pris...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. HM tillhör en av aktierna jag skulle vilja äga fler av. Men.... får bättre utdelning på ex tele2. Eftersom fokus ligger på utdelning jämfört med kommande värdestegring.

   Radera