onsdag 21 september 2016

Historiken säger dock något annat.

OMXS30 slutade idag på plus 0,30%. Känner mig därför tvungen att göra en snabb koll på aftonbladets webbsida. Ingenting om "så blir du rik på aktier". Bra vi har alltså inte nått toppen än? När artiklarna duggar tätt om hur man ska placera sina surt förvärvade pengar. Samt råd ges för absolut bästa placeringen. Där någonstans brukar det inte dröja länge innan börsen vänder ned med ett stort brak. Gör man dessutom "aktie tv-program". Oj oj då är vi riktigt riktigt nära stupet. Men än så länge har jag inte sett skymten av varken eller. Jag kanske börjar bli paranoid. Men har inte OMXS30 gått lite för bra den här veckan?  Historiken säger dock något annat. 

Finansvalparna, från år 2000: http://wwwc.aftonbladet.se/noje/0006/07/ling.html


OMXS30


/fårsnartinvesteralitemera

6 kommentarer:

 1. Du har helt rätt! Jag lyssnade på en riktigt intressant föreläsare och framtidsforskare för ett gäng år sedan som sa: 'när taxichauffören talar om aktier är det dags att sälja'. Lite kategoriskt men principen är samma som din med Aftonbladet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ju längre vi slipper läsa om möjliga och "fantastiska" vinster man kan göra i aktier hos kvällspressen ju bättre! :-)

   Radera
 2. Samt att man då givetvis slipper "stekheta" tips från taxi-snubben... Även om dom inte alltid är dålig! :-)

  SvaraRadera
 3. Jag försöker vara positiv och hitta ett läge då taxichauffören kunde vara bättre insatt än resten av världen men hittar inget ;). Dock finns det faktiskt chaufförer som handlar en del (jag kände en som gick in i SEB stenhårt 1995-isch när de stod i 3 kr). Dock är det rätt ovanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en sån investering man vill göra...som slår ut lika bra!

   Radera
 4. Jag försöker vara positiv och hitta ett läge då taxichauffören kunde vara bättre insatt än resten av världen men hittar inget ;). Dock finns det faktiskt chaufförer som handlar en del (jag kände en som gick in i SEB stenhårt 1995-isch när de stod i 3 kr). Dock är det rätt ovanligt.

  SvaraRadera