onsdag 7 september 2016

Men nu är det bara 16 dagar kvar!

Det här med att ha en buffert är ju kanon. Nu finns det helt plötslig en möjlighet till att göra aktieköp lite när som? Genom att man bara lånar lite av den. Sen om jag bara lurar mig själv eller inte är ju en annan sak. Men just nu gillar jag att ha en buffert. Blir intressant att se om den överlever ända tills lönen kommer!? Man kan ju hoppas i alla fall!?Fortsätter att handla mindre poster i Nordea. Idag vart det 10 st för 84,30kr/st. Totalt uppgår nu innehavet i Nordea till 125 st. Vilket kommer ge mig ca 741 kr i utdelning Mars 2017. Förutsatt att dom inte får för sig att sänka den? Eftersom även SEB delar ut samma månad. Så är planen att fortsätta köpa även dom. Hoppas nu att kursen där, inte får för sig att dra allt för mycket uppåt. Innan löningen kommer på kontot. Inte för att jag räknar ned eller så? Men nu är det bara 16 dagar kvar!

/investeralitemera 

8 kommentarer:

 1. Tänk om som jag skulle försöka att handla endast en gång per kvartal! :-)

  Det är tufft och kliar ofta i fingrarna, men har funkat ett tag nu.

  Lycka till med tålamodet och/eller inköpen!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter tufft med kvartals investeringar! Vem vet det kanske är det enda rätta? ☺

   Radera
 2. Haha, du slingrar dig! Men var och en blir salig på sin tro... ;)

  SvaraRadera
 3. Om det funkar för Egon att investera kvartalvis? Så bra att han hittat den vägen. Det lilla jag lärt mig dom senaste 8 månaderna är att det finns inget rätt eller fel sätt. Utan det handlar mer om "vad-när-hur"! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med slingra sig menar jag att låna av sin egen buffert för att köpa aktier. Det gjorde jag själv i slutet av sommaren för att jag blev otålig i väntan på lönen. Det var inte meningen att vara otrevlig. Du har rätt i att det inte finns något "rätt" sätt att investera - ingen vet vad som ska ske!

   Radera
  2. :-) Förstod vad du menade och tyckte inte du var otrevlig! Jag Får lägga till flera smileys nästa gång! :-D :-D :-D

   Radera
 4. Att "låna" av bufferten gör vi nog alla lite då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa av oss lånar lite för mycket av den bara...allra helst jag! 😮

   Radera