lördag 17 september 2016

Med andra ord det kan alltid bli värre!

Portföljen gillade tydligen färgen rött nu i fredags. Den enda av mina aktier som föredrog färgen blått var otippat nog Telia. Det tackar jag givetvis för. Annars har aktien haft en ganska trist utvecklingen under dom senaste 12 månaderna. Då den stod 46,50kr, en utveckling på minus 19,63%. Men som det är nu så är jag mest intresserad i den kommande utdelningen i slutet på Oktober. Som fn. kommer ge mig 1050 kr rakt in på kontot. Ibland får man försöka se dom små sakerna i det stora för att hålla humöret uppe. Telia ligger i portföljen för att stanna under lång tid.


Sommaren dröjer sig kvar. Att vädret kan påverka humöret så pass mycket som det gör i mitt fall? Det är ganska anmärkningsvärt. Med varmt och skönt väder kännas allt lite extra skoj. Sen att det är så mycket roligare att det är fint väder på helgen då man är ledig. Än att det är fint när man sitter inlåst på kontoret. Då ser jag nämligen knappt skymten av vädret. Bara när jag går till och från bilen. Så vädret jag har utan för mitt fönster idag är verkligen klockrent. Blå himmel och knappt några moln.

Det är nog knappast hur Deutsche Bank upplever sin vardag nu. Utan moln och bekymmer. Stora starka USA meddelade här i veckan att dom kräver banken på 120 miljarder kronor. Summan dom kräver Telia på är "bara" på 12 miljarder kronor. Med andra ord det kan alltid bli värre!

Källa:
http://www.di.se/nyheter/miljardsmall-skakar-om-deutsche-bank/


/gillalägetlitermera2 kommentarer:

 1. Intressant att du också tror på Telia. Jag köpte lite aktier på raset - det gav trots allt fyra procent mot köpkurs bara på kommande höstutdelning vilket var för bra för att avstå. En liten chansning och kommer nog försöka sälja av kommande halvåret - återstår att se om det blir med vinst eller inte.

  Tycker många hakat upp sig på de 12 miljarderna men det är en engångssumma. Den stora frågan för mig när det gäller Telia är hur de ska kunna upprätthålla tillväxt när de har lämnat de svårare expansionsmarknaderna. Tror det kommer göra aktien mer stabil men samtidigt tråkigare med lägre utdelningar i framtiden.

  För egen del letar jag med ljus och lykta efter de röda siffrorna. Det innebar en välkommen köpfest i nio aktier i veckan. Tar alla dagar i veckan hellre att portföljen rasar och jag kan storköpa bra utdelningsaktier billigt än att portföljen ligger tio procent plus men samtidigt blir sittande med kapital i kortränta som jag inte hittar vettiga investeringsmöjligheter för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe vad är 12 miljarder mot 120!? Verkligen inget att haka upp sig på! ☺ Hmm skulle inte förvåna mig om staten hittar på något som hjälper Telia att få tillväxt!?

   Radera