tisdag 2 augusti 2016

Tålamod är en dygd.

Zzzemester och förkovring. Allt för att man ska utvecklas och ta till sig nya tankesätt och idéer. Stimulans för hjärnan är aldrig fel. På resan sista dag gjorde jag mitt yttersta för att ta mig igenom min pocketbok "Världens 99 bästa investerare" av Magnus Angenfelt. Dom sista 70-80 sidor bockades av på flyget hem. Om jag skulle ge mig på en kort recension så låter det så här.

Boken går precis som det heter igenom 99 st olika investerare. Deras bakgrund så som utbildning och karriär. Samt att den även tar upp investerarnas strategier och synsätt. Allt från att var långsiktig till att ett fåtal förespråkar kortsiktighet. Boken ger inget mirakel recept på "så investerar du dina pengar". Utan det är mer erfarenheter som det delas med av. När man läst ett par sidor så blir det svårt att hålla isär. Jag hade bla problem med att komma ihåg vem som sa och gjorde vad. Efter att ha läst ett par sidor började jag göra markeringar. Genom att vika in en del av det nedersta bladet. Så att jag lätt kunde hålla koll på den investerare som sa något klokt som jag ville kunna gå tillbaka till. Mitt betyg till denna lättlästa och ganska intressanta bok blir 3 av 5.

Lite tänkvärt från boken.

- Vi måste alla påminna oss själva om att vi inte har en aning om hur världen kommer att se ut om fem, än mindre tio, år. Därför kommer en del av våra affärer och investeringsbeslut att vara helt fel. Fokus bör istället vara på vad konsekvenserna blir om vi har fel.  /Marc Faber

- Tänk självständigt: Kontrollera fakta och bilda din egen uppfattning. /Edwars O. Thorp

- Ha tålamod. Aktier går inte omedelbart upp. /Walter J. Schloss


Uppdatering av mitt egna innehav kommer ske under veckan. Väntar bara på att fondköpen hos SEB ska gå igenom. Tålamod är en dygd.


/läsalitemera
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar