söndag 14 augusti 2016

Det kanske inte är helt fel?

Att vilja dela med sig av sina dåliga investeringar. Det visade sig vara svårare än jag trott. Hade sett framför mig hur en hel del läsare skrev om sina misstag. Samt kom med bra råd på sånt som man borde hålla sig borta från!? Men icke då. Endast Micke Larsson från "Sparo-bloggen" delade med sig. Kan ju även vara så att en del inte alls vill bli påminda av dom misstagen som genererat stora som små förluster. Sånt får man ju givetvis respektera. Det var värt ett försökt i alla fall!

Jag tillhör inte superspararna när det gäller att dra in på saker och utgifter. Har inte ens räknat ut min sparkvot. Tror inte ens jag vill det? Mest för att då skulle jag genast börja jämföra mig med dom som har en mycket hög sparkvot. Inte heller är jag någon större slösa på uteluncher eller annan shopping. Men jag har som i ett tidigare inlägg en last som jag vägrar sluta med. Skulle finns en hel del sköna hundralappar att spara varje månad utan den. Jag lägger nämligen pengar varje månad på ett Viasat abonnemang. Bara för att kunna se på Premier Leauge fotbollen som drog igång igår. Kanske skulle titta lite närmare på vilka som äger Viasat. Nämligen "Modern Times Group" (MTG). Att äga en pytte bit av det man konsumerar? Det kanske inte är helt fel?

/spekuleralitemera

6 kommentarer:

 1. Kolla gärna på mina fem sämsta investeringar här och vad jag lärde mig av dem:
  http://investeramiljoner.blogspot.se/2016/07/mina-5-samsta-aktiekop-och-vad-jag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj... optifrezz, Bonehuer... aldrig hört talas om..Eniro! Verkligen spännande läsning. Men kul att du delar med dig om dina bravader till oss andra, stort tack för det! ☺

   Radera
 2. MTG glömde jag! Den äger jag fortfarande och har åtminstone i kronor varit en av mina sämsta affärer.

  Mvh Micke Larsson (med två S, så fick jag det sagt också)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med MTG får du en rätt trevlig utdelning dock!? (Självklart med 2 s, light-dyslektiker som jag är, så ser jag inte alltid det självklara) ☺

   Radera
  2. Mm, man får glädjas åt det lilla.

   Ibland är det stor skillnad mellan 1 och 2 S i Larsson:

   Göta Kanal-scen

   Radera