onsdag 10 augusti 2016

Vilket man aldrig ska!

Jag har aldrig sparat till något längre än ett par månader. När jag var 13-14 år ville jag ha en dator som hette Amiga 500. För er yngre läsare så var det bland det coolaste man kunde ha i den åldern. Själv hade hade jag den äldre Commodore 128 datorn. Men den hade blivit gammal och tråkig. Amiga 500 hade bättre grafik och var snabbare. Spelen fanns på något så häftigt som diskett. Ibland fler än på en...

Hade bestämt mig för att sälja min gamla dator för att kunna köpa mig den nya Amiga 500, som många av min kompisar hade. Visste att det skulle fattas någon tusenlapp om jag fick ut det som jag tyckte var rimligt för min dator. Vi satte ute en annons och försäljningen tog inte många dagar. Men det fattades pengar för att kunna köpa datorn i mina drömmar. Här skulle min berättelse kunnat få ett bra slut. Där jag berättar om hur duktig jag var på att visualisera målet och hur min ihärdighet till slut lönade sig. Men tyvärr var det inte så historian slutade.


Av en händelse besökte vi en elektronik butik som hade "rea" på Amiga 500´s motsvarighet nämligen Atari 520St. (Ungefär som iPhone vs Samsung). Priset var bara någon hundralapp ifrån det jag fick för att ha sålt min gamla dator. Tagen av stunden allvar så tjatade jag till mig datorn. Tråkigt nog kan det ha varit en av dom sämre köp jag gjort. Eftersom alla andra av mina kompisar hade Amiga 500. Så kunde man inte låna eller kopiera spelen som dom hade. Så mitt ha begär fick mig att nöja mig med något som jag egentligen inte var ute efter. Bara för att få "något" mer eller mindre nu och på en gång...

Jag kommer inte nöja mig eller ge upp lika lätt mot att nå mitt mål med "pension om 10 år". Om det inte finns tillräckligt mycket pengar att gå i pension då!? Så kommer jag heller inte göra det. Den här gången kommer jag inte nöja mig med mindre. Vilket man aldrig ska!


/investeralitemera


3 kommentarer:

 1. Jag minns det som att Amiga var märket för spelare medan Vic/Commodore var mer för oss som ville bli datahackers, vilket vi manifesterade genom avancerad kod av typen:

  10 Print "AIK"
  20 Goto 10

  Varefter hela skärmen fylldes med AIK AIK AIK AIK... Det var tider det :-)

  SvaraRadera
 2. Hahah :-) run ....ovan var precis det enda jag kunde "programmera". Mr.Z turbo det var grejer det oxå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr stannade mina programmeringskunskaper också ungefär där, men man kunde ju oändligt mycket mer än de som inte ens kunde det :-).

   Radera