tisdag 9 augusti 2016

Som om jag hade trott något annat?

Efter att i morse återigen ha lurat hjärnan. Att man får ut mer av semestern, om man sover mindre. Så passade jag på efter många veckors funderande. Att göra slag i saken och kontakta SEB för att avveckla mitt gamla IPS-konto. Egentligen var det dom som kontaktade mig efter att jag fyllt i på deras hemsida, att dom skulle ringa upp mig. Tog inte längre än fem minuter innan hemtelefonen ringde. Efter att ha verifierat vem jag var genom digipassen. Så fick jag informationen att blanketter skulle skickas hem med snigelposten. Dom skulle givetvis fyllas i och returneras tillbaka. Frågade om det inte gick att signera och göra uppsägningen via webben istället. Det gick ju självklart inte. Innan det trevlige kundtjänst medarbetaren la på luren. Hann hon givetvis informera om att detta kunde ta upp till tre till fyra veckor innan det var klart. Som om jag hade trott något annat?När väl pengarna om sisådär en månad finns på mitt konto. Kommer jag skicka större delen vidare till min aktieportfölj hos Avanza. Allt för att göda "Pengamaskinen". Man kan givetvis ha synpunkter om det är smart eller inte smart? Att betala ca 30% i skatt för att få loss sina IPS pengar? Det är nämligen vad det uppskattningsvis kommer kosta mig. Det jag är lite osäker på, är om dom dras direkt eller summeras ihop med övrig skatt när det är dags för deklaration? Det kanske någon av er som läser här har svaret på? Hur som, att jag nu har valmöjligheten att göra vad jag vill med pengarna. Var nämligen det som lockade mig att säga upp mitt IPS-konto.


/investeralitemera2 kommentarer:

  1. Du får betala inkomskatt av tjänst för hela beloppet. Dvs tjänar du över ca37000i månaden i ditt jobb blir det 50% skatt. I annat fall blir det bara kommunalskatten dvs 29-33% skatt. Detta regleras i din deklaration.

    SvaraRadera
  2. Ajdå.. kan bli gränsfall beroende på hur söliga dom är på banken? Tack för svaret! ☺

    SvaraRadera