tisdag 30 augusti 2016

Men det är alltid lätt att vara efterklok.

Inte nog med att det kan vara ganska svårt. Att hinna med att följa börsen när man jobbar. Sen att jag inte hinner läsa varför den dra uppåt under en dag som den här? Det gör det hela lite mer frustrerande. Gillar självklart när depåns innehav är matchande blått. Men det fick bli bakläxa idag direkt efter jobbet. För att reda ut vad som triggade OMXS30? Tydligen tyckte väldig många att finans och banksektorn borde få sig en svängom uppåt! Jaha, där ser man vad man missar när man måste jobba!

Källa: http://www.di.se/artiklar/2016/8/30/europaborser-bank--och-finanssektorn-draglok/

Finns det några besök jag ångrar, så är det ett par av dom hos tandläkaren. Mitt senaste besök hos tandhygienisten skulle jag just idag vilja få ogjort! Visst det kostade inte krona pga dubbelbokningen i somras. Men nog gav hon igen med besked i måndags. Minst två tänder värker som aldrig förr. Varav den ena tidigare vart förstörd av en nitisk tandläkare för många år sedan. Efter att han dömt ut en av mina tänder. Så var hans enda råd... att dra ut den! Just vid det tillfället kändes det som en bra idé. Bara det att tanden satt så hårt att han tog spjärn mot tanden längst in i min överkäke. Behöver inte gå in mer på detaljerna. Förutom att jag gjorde ett återbesök någon vecka senare med smärtor.

- Nämen din tand är ju sprucken och glipar lite när du tuggar på den. Konstaterade både tandläkaren och sköterskan. Men att den hjälpsamma tandläkaren skulle orsakat sprickan? Det kunde jag minsann inte bevisa. För det kunde ju ha hänt efter mitt besök. Ord mot ord alltså.....Tanden spökar någon gång per år när jag inte tänker mig för och tuggar på den. Men vill ogärna ta bort den för att jag inte vill se ut som den fattiglapp jag är. Tandlös och grann! Så den hänger kvar tillsvidare.

Hur som vid mitt besök hos tandhygienisten i måndags gick hon väldigt hårt mot tanden. En av dom värre upplevelserna i mitt liv.Tydligen mycket plack och tandsten som måste bort!? Nu så här en vecka efter, så värker den mer än det borde. Vaknade nämligen i morse två timmar innan jag normalt går upp. Av denna värk om inte ville ge sig. En smärttablett och 45 min senare så sov jag som ett barn igen. Kunde jag göra mitt besök ogjort så skulle jag det. Men det är alltid lätt att vara efterklok. 


/kännasmärtalitemera
6 kommentarer:

 1. Ja, oftast tycker jag att det räcker med den smärta man upplever i kassan EFTER tandläkarbesöket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter att ha rotfyllt två tänder så vet jag precis vilken smärta du talar om! ��

   Radera
  2. Det svider i plånboken men är ju himla svårt att rotfylla själv med plastic padding framför spegeln.

   Radera
  3. Har ju inte provat. Men tar ditt ord för det! :-)

   Radera
 2. Ajaj!

  Det vet du säkert redan men gör ett så bra jobb du kan med tandborste och tandtråd så sätter sig inte placket lika lätt. Det blir mindre smärtsamt i munnen och plånboken nästa gång hos tandhygienisten. Krya på dig eller vad man nu säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag vet! ☺ Men det skadar inte att höra det igen!

   Radera