tisdag 23 augusti 2016

Jag är en av dom!

En av tre har ingen buffert. Jag är en av dom. Det lilla jag äger och har, ligger i fonder och aktier. Dom är inte tillgängliga för några oförutsägbara utgifter. Som en bilservice som river så stort hål i min själ och plånbok. Att jag får en käftsmäll som skickar mig tillbaka till medeltiden.

Så bilens service vart lite mer kostsam än jag vågade hoppats på. Dom skakningar som uppstår när jag bromsar. Dom var nog allt lite mer allvarliga än jag trott. Eftersom allt som har med bromsar fram och bak och belägg måste bytas. Nu kan jag typ noll om bilar så inga följdfrågor om varför jag inte gör det själv och så!?Hur som, hela kalaset med service och bromsar skulle gå på ca 10 000 svenska skattade kronor. Vilken smäll för en sån som mig utan någon "riktig" buffert. Men lite kreativt tänkande så löste det sig. Eftersom jag redan räknat med första utgiften. Så bokade jag helt enkelt bromsbyte efter löningen. Puh.. ibland måste man bara ha lite tur med datumen. Men har jag lärt mig något av det här? Ja det lär bli minimalt med investeringar på den här lönen. Jo en sak till har jag faktiskt lärt mig. Att en av tre har ingen buffert. Jag är en av dom!

Källa: http://www.svd.se/en-av-tre-har-ingen-buffert

Har du någon buffert för en större oförutsägbar utgift? Eller ligger du full investerad som jag!?


/repareramera4 kommentarer:

 1. Ouch, fy fan vilken tråkiga slantar:/ Brukar köra service en gång om året innan besiktning och den är strax på ingång... Jag bävar...

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir även en besiktning för mig efter den här härvan...

   Radera
 2. Trist utgift, men bilen är kanske nödvändig för att jobba(?).

  Jag kör själv med ca två månders normala utgifter på kontot som buffert. Detta borde de flesta överraskningar om det skulle vilja sig illa. Jag har ju även min "fegisportfölj" som visserligen ligger investerad, men jag skulle kunna frigöra pengar ifrån (i nödfall såklart) utan att behöva röra aktieinnehavet.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, utan bil så skulle det bli en aningen svårt att jobba. Får ta mig i örat och sätta av till en buffert.

   Radera