onsdag 31 augusti 2016

Men idag investerades det i alla fall!

Äntligen landade mina IPS pengar på kontot. Enligt den blankett jag fyllde i från banken. Så stod det att utbetalning endast gjordes den 15:e varje månad. Men när jag loggade in på min internetbanken i morse. Så fanns det inte något IPS konto kvar bland mina Pensionskonton. Trodde dock inte att pengarna skulle hinna landa idag redan. Men så fel jag hade. För lite efter kl 13:00 så var pengarna framme på kontot. Äntligen!


En direktöverföring till Avanza och dom sista köpen för Augusti var ett faktum. Har under några dagar funderat på SEB A och gjorde därför slag i saken och köpte 50 st för 84,70kr/st. Som vanligtvis när jag köper aktier så sjönk dom nästan 90 öre/st efter det. Om SEB håller samma utdelning som i år? Så kommer dom nya aktierna ge mig 262,50 kr i utdelning unders Mars månad.

Ett köp till hann jag med och kunde förlika mig med. 19 st Tele2 för 71,80 kr/st. Givetvis en nedgång direkt efter det. Verkar som tidigare sagt vara mer av en regel än undantag. Totalt har pengamaskinen nu 200 st Tele2. Vilket om utdelningen bibehålls under nästa år, ger mig i Maj 1070 kr. Det är inte helt tokigt i min värld. Nu finns det dock lite torrt krut kvar av IPS pengarna. Får nu se hur börsen fortsätter och jag gör imorgon? Men idag investerades det i alla fall!


/investeralitemera 


Kommer uppdatera "innehav" till helgen.


2 kommentarer:

  1. Hur kom det sig att valet föll just på SEB av de fyra storbankerna? :)

    SvaraRadera
  2. Nja, önskar att jag kunde svara något smart om P/e tal eller annat fyndigt! ☺ Tyvärr mycket enklare än så. Nordea har för mig stigit med fn ca 11%. Så den får jag vänta med att fortsätta köpa. Swedbank för mig upp ca 12%. Så den får gärna gå ned lite innan jag köper fler. Kvar vart SEB eftersom handelsbanken kostade en aning för mycket. Stabila utdelare ska det helst vara!

    SvaraRadera