lördag 20 augusti 2016

Hur och när når du din första miljon?

Första miljonen är ju något många eftersträvar. Givetvis mig inkluderat. För min egen del är den just nu ganska långt bort. Väldigt långt bort för att vara ärlig. Räknar inte med någon villa nu. Så den diskussionen kan vi utelämna! (Värdet på ens hus mm).

Det finns givetvis flera olika sätt att nå första miljonen. 

- Investerande i antingen aktier eller fonder.
- Riktigt sparande, på ett bankkonto.
- Arv. (Mindre trevligt sätt).
- Genom en väl tagen lön.
- Genom en härlig bonus från jobbet.
- Vinna på lotto eller annat spel.
- Eget företagande.

Vad som är rimligt eller orimligt enligt ovan. Det skiljer sig en hel del från person till person. Men ofta hör man, önskar att jag vann miljoner på lotto! För att i nästa mening avslöja att personen ifråga inte ens spelar. Big fail... Även om chansen till vinst är ofantligt liten. Så lovar jag dig att den är betydligt mindre om du inte ens spelar...!

Enligt länken (ej sponsrad) nedan. Så når du din första miljon inom tre år. Om du spar/tjänar 923 kr per dag i tre år. Det låter ju i sig inte som någon jätte summa? Om man nu kom på något som kunde generera just den summa varje dag.

Källa:http://www.vagentillpengar.se/privatekonomi/din-forsta-miljon-om-tre-ar/

Hur och när når du din första miljon?


/funderalitemera

12 kommentarer:

 1. Nådde den två gånger. Först strax innan IT-kraschen. Sedan tog det några år. Genom alla punkter ovan faktiskt, med undantag för "härlig bonus från jobbet". Det där med lönen kan jag nog också stryka, men resten skriver jag under på.

  Men hur tänker du om att inte räkna med en villa? Förutsatt att det inte är banken som äger den måste den väl nästan räknas in i förmögenheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imponerande.. ☺ nja banken äger minst 60-70% av villan. Den ger ingen utdelningen och kostar varje månad. Väljer att inte räkna med den. Har avhandlat det redan i ett inlägg som heter "Jag är minus miljonär" 😯

   Radera
  2. Va F-n ☺ har du vunnit på lotto oxå?

   Radera
  3. Nej, men "annat spel", främst poker. När det gäller lotto är jag med i gruppen som inte spelar (men heller inte hoppas vinna, ska jag tillägga).

   Radera
 2. Ja den nivån är passerad tack vara det där mindre trevliga sättet arv. Dock hade jag ingen aning om dödsfallet skulle innebära några pengar och därför kom dom som dels som en otroligt trevlig överaskning och i någon mån som ett plåster på såren...

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår då varför du är extra försiktig med pengarna!

   Radera
 3. Jag nådde miljongränsen via sparande från lön samt investerande (men framförallt själva sparandet). Inget arv, ingen lottovinst, ingen "bostadskarriär" och heller inget eget företagande. Det tar ett tag, men det går.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra... då vet jag att det går att nå den där #$/@$$£o miljonen! ☺

   Radera
 4. Hej ILM
  Jag hoppas nå miljonen under nästa år. Detta är gjort främst genom kontinuerligt sparande och investerande i aktier genom:
  - nysparande från lön som investeras enligt skriven färdplan i aktier
  - portföljens utdelningar som oavkortat återinvesterats enligt planen
  - försäljning av teckningsrätter som återinvesterats i nya aktier
  - avanzas superlån som investerats i portföljen enligt planen

  Det mesta så här långt har alltså varit nykapital från lön och en tidigare sparad buffert som för några år sedan omsattes i en renodlad utdelningsportfölj (detta efter mycket diskussioner med en ekonomisk investeringsmentor samt litteratur i ämnet).

  Det krävs onekligen diciplin för att lyckas nå miljonen den här vägen...men det verka ta mig tusan gå. Jag har som målsättning att sätta en pengamaskin i rullning och den där första miljonen kommer att vara ett kvitto på att det jag gör verkligen fungerar - att planen är bra och kvalitativ!

  All lycka själv på din väg mot miljonerna! Självklart kommer jag att titta till dig då och då;)

  Mvh

  Atlasinvesto

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid inspirerande att läsa om dom som är längre fram en jag själv är. Tror precis som du skriver att disciplin är en stor del för att lyckas. Tack för att du delar med dig! ☺

   Radera
 5. Hej

  Det är alltid en intressant frågeställning, hur skulle du placera 100 000 kr?

  För egen del så rekommenderar jag en portfölj med ca 20 aktier fördelat över alla branscher. I varje bransch rankar jag alla aktier på Värde, Kvalitet och Trend; lite som Magic Formula på steroider. De bästa aktierna i varje bransch tas in i portföljen.

  Efter 3-6 månader görs rankingen om, de sämsta säljs och de bästa köps in i portföljen.

  En portfölj som skapats enligt metoden ovan har från 1 jan 2016 till idag (4 oktober) ökat från 100 000 kr till ca 130 000 kr, dvs 30% upp under 3 kvartal samtidigt som index är strax över nollan! Det är åtminstone jag nöjd med.

  Alla detaljer och transaktioner finns på indicatum.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, jag skulle nog Köpa olika indexfonder för 25 000 vardera under några månader! Kanske krydda med någon högutdelare?

   Radera