söndag 26 februari 2017

Vem är du?

Vem är du? Mer än ett år har passerat sen bloggen slog upp sina dörrar. Även om jag är anonym så delar jag ändå rätt friskt med mig hur jag är och vart jag vill. Att jag investerar långsiktig har nämnts otaligt många gånger. Vad jag äger går att se på innehavs fliken. Att jag alltid längtar till lön eller nästa utdelning är heller inget nytt!

I och med att besök statistiken stadigt går upp. Så skulle det vara intressant att veta vem som läser här? Det här inlägget har jag verkligen sett fram emot! Så ta nu chansen och berätta lite om dig själv och dina investeringar...


Vem är du? 

Ålder och kön?
Hur investerar du?
Ditt mål med dina investeringar?
Bästa/sämsta investering?
Eller kanske något annat om dig?Tack för att du delar med dig?


/villvetalitemera24 kommentarer:

 1. 45/Man, månadsparande i olika fonder. Inget speciellt mål.

  SvaraRadera
 2. 27 Man
  Långsiktigt täcka kost/utgift med utdelningar.
  Sämsta:Börjat med aktier tidigare
  Bästa:Började med långsiktigt sparande

  SvaraRadera
 3. Snart 36, man.
  Långsiktigt i utdelningsaktier (buy and hold)
  Sämsta: Ericsson och en pensionsförsäkring som inte gett något.
  Bästa: Börjat med utdelningsportfölj. Bästa Aktierna Industrivärden, Investor och Atlas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ericsson har jag oxå gjort dåliga affärer i. Men även en bra! :-)

   Radera
 4. Man 39, investerar i utdelningsaktier. Målet är att kunna sluta jobba innan 65. Bästa investeringen så här långt är nog en större post Nordea precis efter Brexit. Sämsta... hmm kanske Novo Nordisk som köptes in precis innan den började sjunka som en sten.
  Annat... hmm började blogga 2017 vi får se hur det går. Har en fru som är en jäkel på att laga bra mat till billig peng. Är sparsam och köper gärna storpack, kupong, rabatt, extrapris, nära utgånget datum. Mottot är väl, varför betala mer än vad man måste. Är ingen "supersparare" som duschar, bajsar och laddar elektronik på jobbet. Livet ska levas bekvämt men inte överflödigt.

  SvaraRadera
 5. Man i mina bästa år.
  Investering 5y+, samt aktiv trading.
  Målet är att leva det liv jag vill, oberoende av andras goda vilja. Arbeta så länge jag vill och med det jag vill.
  Spiltan är min bästa investering, som gett runt 700% på ca 6y.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 6. 45-50 år
  Hur jag investerar kan du läsa på min nya blogg inkl sämsta affärer med optioner på LME och Nokia
  Bästa affär är inte gjord ännu, men bäst plus nu är Intrum

  SvaraRadera
 7. Mann, 50 år
  Investerar numera enbart i utbytesaktier.
  Mål och strategi är svårt att sammanfatta kort, så - det finns på min blogg - för er som förstår norska... :-)
  Sämsta investering måste vara Norwegian. Köpte på topp, sålgte på bunn - två gånger.
  Bästa måste vara att jag skrotade tradingen för at enbart satsa på utbytesaktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske kan tipsa mig om någon Norska aktie som är kvartals utdelare? :-)

   Radera
 8. Man, 45.
  Aktier, fonder, råvaror, certifikat, warranter...
  Mål? Nej, mitt sparande är rent tvångsmässigt.
  Bästa/sämsta investering har jag nog förträngt.
  Annat? 46,5 i skor, vegetarian sedan 26 år tillbaka, företagare, maratonlöpare, nötallergiker, nu känns det som att jag bara fyller ut kommentarsfältet, politiskt intresserad blankröstare samt en gång i världen ung och lovande (men det har gått över nu).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Certifikat och warranter!? Låter krångligt för en indexkramare som mig! :-)

   Radera
  2. Nej då, inte krångligt. Däremot osäkrare.

   Radera
 9. 30 år och man.
  Investerar långsiktigt i utdelningsaktier.
  Målet är att lämna det traditionella yrkeslivet inom 5 år.
  Bästa investering mätt i avkastning, Cloetta och Investor.
  Sämsta investering, H&M ligger mest på rött, men med mitt långsiktiga investerande är det inget jag direkt lider av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte jag hade ett snabbt mål på 10 år. Men hoppas du når fram till ditt! :-)

   Radera
 10. Man 34 år.
  Har sparat ca 50-70% av lönen i 5 år.
  Vill kunna leva på utdelningar och starta ett eget företag i framtiden.
  Har hoppat mellan olika strategier i början alldeles för många förhoppningsbolag i portföljen sen mest investmentbolag och nu mer onoterade bolag och mindre tillväxtbolag.
  Bästa investering: ska läsa 50 böcker om aktier och investeringar i år är planen.
  Har du några förslag på böcker?
  Sämsta investering: ett av de första bolagen jag köpte var eniro analyserade inte bolaget utan konstaterade att priset hade gått ner och tänkte att det borde ju gå upp igen. Sålde efter några månader 8000 kr fattigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att läsa tror jag också är en bra investering. Tror du nog har läst böckerna jag läst redan. Men du har gett mig ett tips på bok att läsa "The most importent thing illuminated" av Howard Marks. Den väntar jag in på en ev bokrea! :-)

   Radera
 11. Ja riktigt bra bok... hoppas få utdelning på min investering inom en snar framtid :)

  SvaraRadera
 12. Tjej 30 år, började med min portfölj i okt 2016 så har bara hållit på i några månader, men kul är det :)
  kör både långsiktigt och kortsiktigt sparande.
  Hade varit fint att kunna trappa ner runt 50.
  Gjorde många dåliga i början när det blev röda siffror. Men har nu lärt mig att ha lite is i magen.
  Ska förhoppningsvis gifta mig om 1-2 år :)

  //emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att det inte bara är killar som läser här! ☺ önskar jag också varit lite mer fokuserad på investeringar vid 30 som du! Visst jag sparade i fonder. Men tog ut från dom med jämna mellanrum! Grattis i förskott till bröllopet! ☺

   Radera