lördag 18 februari 2017

Undrar jag om någon skatt kommer dras?

Lördag! Spenderat senaste timmen med att googla runt efter inspiration. Börjar misstänka att den gömmer sig på samma ställe som motivationen att jobba gör? Fortsätter leta man vet aldrig vart den kan dyka upp?

I veckan slutade en arbetskamrat abrupt på jobbet. Han var närmare 62 år och alltid pratat om fördelen med att jobb ända fram till 65. Mest eftersom det skulle göra sån stor skillnad på pensionen. Skakade alltid på huvudet när han sa så. Nu behöver han dock inte tänka så mycket på det. Ett avtal med arbetsgivaren gjorde att han gick på dagen. Aldrig kul när det slutar på det viset. Men skulle inte förvåna mig om han inser hur bra han egentligen har det efter ett par veckor? Gäller bara att man har någon hobby eller något att hålla igång med. Men det är jag säker på att han har.Har i veckan lyssnat en hel del på en Amerikansk podd som heter "The money tree podcast". Där pratar man om det mesta som har med ekonomi att göra. Hur får man sin partner intresserad av ekonomi och investeringar. Hur blir man av med sin skulder. Hur börjar man investera i aktier. Ja det finns ett avsnitt om det mesta.

Källa:
 http://moneytreepodcast.com/


Det är slut på årsrapporter i portföljen för det här året. Nu väntar jag istället på att utdelningsperioden på allvar ska dra igång. Nu på onsdag kommer årets andra utdelning. American shipping Company delar ut ca 223 kr. Tanken är att fortsätta köpa på mig mer av dom. Eftersom jag aldrig fått utdelning i en utländsk aktie förr? Undrar jag om någon skatt kommer dras?

Har du koll på det? 


/funderalitemera
6 kommentarer:

 1. Det dras 15%, om den inte ligger i kapitalförsäkring. I kapitalförsäkring dras detsamma, men banken kan hjälpa dig att skicka blanketterna till usa som behövs för att få tillbaks beloppet. Har du tur får du tillbaks pengar redan efter 2-3 år i det fallet. Sjukligt byråkratiskt, som alltid med staten. Mvh http://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en Norsk aktie. Men den ligger i KF. :-)

   Radera
 2. Ja källskatt kommer att dras på utdelningen. För USA är nog standarden att det dras 15%. Iofs får du ju tillbaka merparten av det om några år om du handlar dina utländska innehav i en kapitalförsäkring:)

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots namnet så är aktien noterad på Norska börsen! :-)

   Radera
  2. Då blir det nog 15% ändå:)

   MvH Pengaregn

   Radera
  3. Ja det verkar inte bättre! 😐 https://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/nor/sve/034.asp

   Radera