fredag 10 februari 2017

Kommer du göra detsamma?

Årets första aktieutdelning! Tog visserligen några dagar längre än jag hade förväntat mig. Men idag så ramlade äntligen dom första slantar in på kontot. Baltic Horizon Fund levererade 181 kr till mig. Tänk så enkelt det kan vara ibland. Redan på måndag eller tisdag kommer nästa skvätt pengar då från American Shipping Company. Utdelnings våren har bara börjat.Just summan 181 kr får mig att tänka på CD skivor. Minns när jag var mycket yngre och gick till den lokala musikaffären. Som då var en Expert butik. Skulle nämligen köpa mig min först egna CD skiva. Men vilket hutlöst pris dom hade! Från att ha gett ca 89 kr för en LP skiva. Så skulle jag nu få betala hela 129 kr. Givetvis frågade jag hur den lillan skivan kunde kosta så mycket mer än den stora LP skivan. Mannen som alltid var densamma i affären. Svarade mig att det berodde på att det inte var lika vanligt att folk hade en CD spelare hemma. Därför var det lite dyrare så här i början. Priset skulle snart komma att justeras. 

Men så vart det inte kan jag ju säga. Som storkonsument av musik, så fick jag uppleva hur det bara vart dyrare och dyrare att köpa CD skivor. När priset till sist toppade runt 179-189 kr. Då jag hade redan gått över till att lyssna på musik via Mp3 istället. Givetvis rättfärdigade jag det med att jag trots allt fått betala överpris i flera år. Nu för tiden betalar jag dock för Spotify. Dom aktierna köper jag gärna den dag dom noteras. Kommer du göra detsamma? 


Trevlig helg!

/fåutdelninglitemera

8 kommentarer:

 1. Nja det vette tusan om jag köper aktier i Spotify...då får dom allt ta och visa att dom kan tjäna pengar först. Och helst då inte genom att suga ut upphovsmännen mer än dom gör idag.

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde det var skivbolagen som sög pengarna ur artisterna? :-) Men jag kan ha fel? Antar att Spotify betalar till dom och inte direkt till artisten? Men som sagt jag har dåligt koll. Gillar dock tjänsten väldigt mycket. :-) Finns en hel del förbättringsområden i framtiden! Misstänker även att det inte kommer kosta 99 kr i månaden i all evighet!

   Radera
  2. Jag tror du har rätt i att det är skivbolagen men jag har också dålig koll.

   Radera
 2. Det var värst vad du fick vänta länge. Fick min första den 2a januari. Jag äger redan en skvätt i Spotify genom Telia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min vanliga tur att få vänta! :-) Ja det stämmer ju med Telia, hade jag glömt! :-)

   Radera
 3. Om jag skulle köpa Spotify? Omöjligt att svara på nu, för det blir som alltid en ren prisfråga. Man måste skilja på företag och aktiens pris för att dra in pengar. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 4. 22 februari delar American shopping Company ut. Inte på måndag som jag trodde!😐

  SvaraRadera