fredag 17 februari 2017

Så är jag trots allt rätt nöjd över att det är Fredag!

Sådär..! Tre rapporter ifrån portföljens aktier idag. Ratos som var den jag var mest intresserad av kom med dåliga nyheter. Sänkning av aktieutdelningen från 3,25 kr till 2,00 kr. Dom flesta analyser jag läst hade dock förutspått det. Så helt oväntat var det alltså inte? Men surt om du frågar mig eftersom jag strävar efter hög utdelning. Måste fundera lite om jag ska stöd köpa på mig fler innan utdelningen eller inte? Är trots allt en hel vecka kvar tills lön. Hinner fundera en hel del fram tills dess....
Björn Borg levererade ett resultat efter skatt på 17,9 miljoner för det 4:e kvartalet. Det för mig viktigaste var att utdelningen inte sänks. Den föreslås ligga kvar på 2,00 kr. Under 2017 och framåt slipper även bolaget betala royaltys eller licens pengar till Björn him self. Då kanske dom kan kosta på sig en utdelnings höjning 2018? Även här kommer jag behöva fundera om det ska bli några flera investeringar i närtid?

Medivir däremot levererade ett rörelse resultat på minus 129 miljoner kronor för det 4:e kvartalet. I och med det föreslog styrelsen ingen utdelning för verksamhetsåret 2016. Nu gör det mig i så mycket eftersom jag går och väntar på att mina inlösensrätt ska lösas in mot 129 kr/aktie. Men det hade ju varit trevligt med en ev bonus. Fast man kan inte få allt. Är ju trots allt fredag idag! Så även om dagens rapporter bara var totalt sådär! Så är jag trots allt rätt nöjd över att det är Fredag!


Hur gör du när dina aktieutdelningar minskar? Letar du andra bolag eller sitter lugnt kvar i båten?


Trevlige helg!/funderalitemera


  


6 kommentarer:

 1. Oroar mig nog mer för att vinsten för bolaget minskar än själva utdelningen. Blir ju ändå lite nollsummespel med utdelningar oavsett storlek då ändå kursen går ner med motsvarande.
  Investerar också i främst utdelningsaktier men beror mest på att stabila bolag med vinst brukar dela ut en del av vinsten. Så länge jag inte är tillräckligt rik för att kunna leva på de utdelningar som kommer så kommer jag ändå återinvestera dem. Så jag tänker att då spelar det mindre roll om vinsten stannar kvar i bolaget hela tiden eller gör tur och retur till mitt konto en kort stund.

  SvaraRadera
 2. Ingen vinst ingen utdelning, så dom går ju hand i hand. Även om bolagen kan "fuska" något år och dela ut även om det inte blev någon vinst! ☺

  SvaraRadera
 3. Det beror på vilken direktavkastning det blir om jag jämför med inköpsvärdet. För även om utdelningen höjs och kurserna ökar mer blir direktavkastningen lägre procentuellt. Samt förstås om jag fortfarande tror på bolaget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tro på bolaget är ju en fördel! Har ju mitt sänke Telia som jag trots allt tror en hel del på! ☺

   Radera
  2. Hade också Telia men bytte mot Tele2 vilket i efterhand var rätt. Dock så kan nog även Telia bli piggare om alla problem lugnar sig

   Radera