lördag 25 februari 2017

Då är jag hellre ovetande!

Årets andra utdelning! Tog två dagar efter aviserat utdelningsdatum innan pengarna från American Shipping Company landade på kontot. Hela 226 Svenska kronor tilldelades jag för mina 202 st aktier. Däremot kunde jag inte se om någon skatt hade dragits på summan? Min plan är att redan nu på måndag köpa fler för dom pengarna som kom in. För att utnyttja ränta på ränta effekten.

Total har jag så här långt under 2017 har jag nu fått ihop 407 kr i utdelningar. När vi väl närmar oss slutet på Mars, så kommer utdelningarna ha passerat förra årets. Det är helt klart en motivations höjare utan dess like!

På tal om PPM. Fick svar på min fråga att jag ville ha info om "min" totala placering bland alla PPM-sparare. Givetvis skulle en sån fråga kräva en massa merarbete som inte betalas av dom avgifter jag redan betalar till myndigheten och staten...

Vid beställning av statistik som innebär att särskilda bearbetningar måste göras debiteras en kostnad om 1000 kronor per timme, exklusive moms. Eh...så jag tror det blir nej tack på det. Så nyfiken är jag verkligen inte att jag skulle betala över 1000 kr för det! Då är jag hellre ovetande!

Källa: https://www.pensionsmyndigheten.se/statistik-och-rapporter/statistik/bestalla-statistik0/investeralitemera4 kommentarer:

 1. Kul se du slår rekord i utdelningar, lär fortsätta om du återinvesterar som du skriver. Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ☺ Ja tanken och målet är ju att fortsätta återinvestera.

   Radera
 2. Snyggt jobbat med utdelningen och vem blir förvånad över PPM. Det känns som att allt som kommer därifrån är bara dumheter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigaste med PPM är väl ändå att man bara får ha 5 st fonder åt gången. Varför begränsa? Hade gärna sett att man kunde ha minst 10 st!

   Radera