torsdag 23 februari 2017

Det kanske är världens kanon idé?

BUZZ! Kanske är indexfonder och aktiefonder ute. In med det nya och bort med det gamla. Vad passar då inte bättre än att investera i dom företag som drar till sig mest "buzz" ute på internet. Helt enkelt dom företag som drar till sig mest snack på dom sociala medierna. Nämligen dom 75 st bolag som är identifierade i "The Buzz Social Media Insights Index.

Kan väl inte bli enklare än så? Man behöver alltså inte själv grotta ned sig på forum, Facebook, twitter eller LinkedIn för att hitta bolagen att investera i. Utan vilka det är håller "The Buzz Index" reda på. Om man är intresserad så är det bara att slå till på EFT:n "Sprott Buzz Social Media insight ETF". Ticker namnet är "Buz".

Källa: http://buzzindexes.com/
Nej tyvärr finns den inte på Avanzas ETF torg, inte än i alla fall. Men nu är jag tro det eller ej ingen stor fantast av sociala medier. Antar att det skulle kunna gå att påverka och få in en aktie i indexet. Bara tillräckligt många gav sig in på medierna ovan och började snacka vilt och brett om just den aktien. Känns därför inte helt klockrent. Men vad vet jag!? Precis inte ett smack! Det kanske är världens kanon idé?


Vad tror du?


Följ ETF:n  http://www.nasdaq.com/symbol/buz/interactive-chart?timeframe=1y/funderalitermera3 kommentarer:

  1. Kan man blanka den där? Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

    SvaraRadera