lördag 11 februari 2017

Inget är nämligen hugget i sten!

Byta spår? Jag antar att en bra investerare byter strategi när den inslagna vägen inte längre fungerar? När det som tidigare varit så bra och lyckosamt nu istället bara genererar förluster. Att kunna tänka om och se saker och ting från en annan synvinkel. Det kanske inte är så mycket som ibland behöver ändras för att stämma in så mycket bättre?

Har du bytt strategi helt någon gång?
Nu kanske någon tänker? Har det slagit slint i huvudet på "Investerlitermera". Snart skriver han väl att indexfonder och utdelningsaktier bara är en fluga? Och att han istället kommer börja investera i räntefonder och obligationer? Nej jag har inte slagit i huvudet så ni behöver inte oroa er. Utan jag tänker mera i termerna att ibland kanske man blir tvungen att ändra på sig lite. Det som skrivs och står här på bloggen är min sanning. Inte allas sanning. Det som passar för mig passar med största säkerhet inte för alla. Många av mina inlägg glömmer jag bort redan till dagen efter. Medans vissa etsar sig kvar och får mig att fundera i dagar. Ett dom inläggen var den att sätta höga mål. Det kan jag fortfarande inte släppa. Men det jag försöker komma fram till. Även om det blir en lång omväg. Är nämligen att mycket av det jag skriver är rätt för stunden enligt mig. Sen ett par dagar senare så har hjärnan fått bearbeta information. Då händer det ibland att jag kommer fram till en annan slutsats.

Det som grämer mig lite är nämligen att jag nyligen skrev. Att ingen investering kommer göras innan lön. Jag vet att det bland annat blir en investering i Telia så fort lönen är på kontot. Men kommer det en nedgång innan, som gör det svårt att motstå? Då blir det ett köp innan lön! Inget är nämligen hugget i sten!


/investeralitemera

4 kommentarer:

 1. Jo, genom åren har jag placerat på olika vis. Men i takt med ökad erfarenhet, så har jag nu i princip ett tankesätt som jag vet fungerar över lång tid, något jag inte behöver förändra särskilt mycket. Jag är nu så invand, så att jag ofta känner instinktivt när jag börjar titta på ett bolag huruvida det kommer visa sig vara intressant nog att investera i. Svårt att beskriva, men det känns i magen, nästan innan jag titta på siffrorna. Den trading jag bedriver är däremot mer föränderlig, där måste man anpassa sig mer, och ständigt reflektera över metodiken och processerna. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inom trading förstår jag att man måste kunna vara föränderlig. Tack för att du delar mig dig! :-)

   Radera
  2. Byta strategi kan man väl göra ibland, så länge man inte faller i fällan att tänka alltför kortsiktigt. Aktier och investeringar är ju långsamma saker, och man får inte ha bråttom att bli rik, och rastlöst pröva nya strategier hela tiden.

   Må väl :)

   Radera
  3. Inte ha för bråttom att bli rik! ☺ klokt sagt!

   Radera