onsdag 29 juni 2016

Sånt kan man ju aldrig veta nu?

Jag hymlar inte med vad mitt huvudsakliga mål är. Nämligen pension vid 50 och att kunna sluta arbeta då. Det är så jag känner exakt just nu. När det kommer på tal så är det inte många som tror att den ens är möjligt. Näe det går aldrig. Usch vad tråkigt, vad ska du göra då? Men om jag själv skulle ha den inställningen att det är omöjligt. Då skulle jag lika gärna kunna lägga ned allt och slösa upp dom pengar som sparats/investerats ihop fram tills idag. Om jag själv inte tror på det dvs? Då kommer det ju heller aldrig att hända. Sen kan man säkerligen räkna ut sannolikheten för att lyckas på 10 år. Säg att chansen är 1 på 10 0000 att jag lyckas investera/förvalta fram den summa som kommer behövas om 10 år. Då finns det ju i alla fall en chans även om den är väldigt väldigt liten. Hoppet är det sista som överger människan heter det ju. Lite så tänker jag nu. Men vem vet? Om 9 år och 5,5 månad. Då kanske det är något helt annat som lockar. Sånt kan man ju aldrig veta nu?
/funderalitermera...

2 kommentarer:

 1. Oavsett vad slutresultatet blir så har du ju ändå dina investeringar och dessa kommer kunna köpa dig frihet i framtiden. Om det blir 100% eller 50% frihet din portfölj ger dig så är det hur man än ser på det väldigt väl investerade pengar.

  Vem vet, kanske har du om tio år hittat dig något du kan göra på halvtid som du fullkomligt älskar:) Då är det ju inga bekymmer att "jobba vidare":)

  Fortsätt kriga!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siktar på 100% frihet om 10 år. Behöver möjligen en plan B. Men det har jag ett par år att komma fram till! ☺

   Radera