onsdag 8 juni 2016

Men så brukar det ju alltid vara!

Skatteåterbäringen ramlade in på kontot strax efter kl 13.00. Ett par minuter senare var större delen av den ett minne blott. Men vi börjar från början. Rottneros delade ut 36 kr härom dagen. Varken mer eller mindre. Glöm att allt annat som jag kan ha påstått!? För skattepengarna köpte jag 15st ABB, 10st Telia och 26st Rottneros. Allt för att hålla igång "Pengamaskinen".Om ABB kan man läsa följande hos Avanza.
ABB är ett kraft- och automationsföretag verksamt i omkring hundra länder. Bolagets största marknad är Europa, som står för knappt hälften av omsättningen. Verksamheten är indelad i fem affärsområden.

I och med köpet så kommer "Pengamaskinen" även dela ut 6.23 per ABB Aktie den 15 Juli. Det passar mig riktig bra. Eftersom jag inte hade någon utdelning i den månaden tidigare. Givetvis så vände aktien ned efter att jag köpt den. Men så brukar det ju alltid vara!


/investeralitemera3 kommentarer:

 1. Vad pysslar Rottneros med? Är det ett investmentbolag?

  ABB kanske man skulle ta sig en titt på, har aldrig varit inne på dom tidigare.

  Härligt att du sätter skattepengarna i arbete!:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rottneros sysslar med pappersmassa! Mest en aktie som bryter av lite mot dom andra stora drakarnas dominans i portföljen. Samt att dom delar ut! :-)

   Radera
  2. Okej, tack för svaret! Ska kika lite på dom:)

   Ha det fint!

   MvH Pengaregn

   Radera