torsdag 9 juni 2016

Det är mitt råd till er!

Vi har passerat ena halvan av 2016 nu! Har det blivit som jag trodde i Januari? Nej inte precis skulle jag säga. Att OMXS30 skulle sura och vara ned -7,11 % trodde jag verkligen inte. Men man spelar med dom kort man får på handen. Så som jag brukar säga, vi får gilla läget helt enkelt.

Det är student tider nu. Imorgon går min systers dotter ut gymnasiet. Hon är driftig tjej som inte har problem att jobba på, för att nå sina mål. Även fast det känns som hundra år sedan jag gick ut. Så minnas jag än idag min studentdag. Champagne frukosten, klassfotot, avtackningen i matsalen. När man sprang ut och mötte släkt och vänner. Den sedvanliga färden på traktor flaket. Släkten som bjöds på mat hemma. Avslutningsvis studentfesten på kvällen. Ja det var tider det. Hade jag vetat det lilla mer jag vet idag om fonder och aktier. Så hade jag sagt till mig själv att spara kontinuerligt redan i gymnasiet. Men i den ålder är det så mycket annat som pengarna ska räcka till. Kan jag bara ge ett råd till alla studenter.....så är det... se till att spara lite men något varje månad i någon indexfond. Rör sen inte pengarna på 10-15 år. Det är mitt råd till er!


/investeralitemera

2 kommentarer:

  1. Ja tänk om man kunde gå tillbaka och fått sitt 18åriga jag att förstå vilka möjligheter ett sparande skulle kunna ge i framtiden:)

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera