söndag 12 juni 2016

Hoppas därför att det löser sig snabbt!

Förstår mig rätt nu. Jag tycker givetvis att man ska ha rätt att strejka om man anser att arbetsförhållanden och löner inte är avtalsenliga etc. När olika arbetsgrupper ger sig in i strejk brukar det inte dröja länge innan deras "låga" löner hamnar i fokus. Som tex undersköterskor, sjuksköterskor som dagligen tar hand om gamla och sjuka. Som inte tjänar ens hälften av vad en "Pilot" gör. Synd bara att vid strejker drabbas vi vanliga människor. Men det är ju ett av vapnen för att få igenom det man vill ha.

Källa: http://vadtjanar.se/vad-tjanar-en-sjukskoterska/
När piloterna går ut i strejk så brukar i regel aldrig deras löner komma på tal. Jag förstår verkligen varför. Det är inga dåliga löner dessa "arbetare" har. Men är dom värda det? Ja kanske, dom har ju ansvar för en hel del liv där uppe i luften. Inom vården har man också ansvar för en hel del liv. Vad som är rätt och fel kan inte jag svara på. Alla har rätt att tycka vad dom vill om denna strejk. Snittlönen för flygbranschen ligger på ca 78 000 kr i månaden utan tillägg. En slutlön för en kapten ligger mellan 92 000 till 96 000 kr i månaden. Mycket vill ha mera... så resonerar även jag.

Källa: http://www.di.se/artiklar/2016/6/11/storbrak-om-piloternas-lonekrav/

Extra tråkigt är det för dom svenska fotbollsfans som riskerar att hamna mitt i strejken. Och inte kommer kunna ta sig ned till Frankrike och stötta vårat Svenska landslags i fotboll. Samt alla dom övriga semesterfirare som inte kommer längre än till Arlanda. SAS själva  kommer givetvis drabbas hårt av allt det här! Givetvis valde pilotfacket att slå till när det ska resas som mest. Snart får man väl planera semestern efter pilotfackets avtalsperiod. För att vara säker på att inte hamna mitt i mellan parternas strid som semester firarna nu gjort. Hoppas därför att det löser sig snabbt!


/investeralitemera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar