torsdag 16 juni 2016

Men det är som vanligt!

Det här var en riktig redig baksmälla på festen som var igår. Då menar jag alltså börsen och inget annat. Att det skulle bli nedgång idag kanske inte förvånade allt för många? Med tanke på den uppgång vi fick uppleva igår. Men att OMXS30 skulle backa med hela 1,95% idag. Det var det nog inte så många som trodde? Inte jag i alla fall!

Gnetar på och försöker hålla huvudet kallt när allt fortsätter gå ned. Hade några kronor som låg och skräpade i hörnet på Avanza kontot. Räckte till hör och häpna hela 27 st Rottneros (6,00kr/st). Dom kronorna gör mer nytta där än på kontot. Försöker även hitta tillbaka till något som kan kallas för fondsparande. Har haft ögonen på "Handelsbankens Råvarufond" ett tag nu. Gjorde därför slag i saken och köpte en mindre post. Måste ju börja någonstans för att ens börja. Behöver ha något annat än fonder som fokuserar på tillväxt marknader. Därför passar den bra!

Följande kan man läsa om fonden hos Avanza.

Fonden är en indexfond som i sina placeringar söker efterlikna SHB Commodity Index Excess Return med syfte att över tiden ge en avkastning som så nära som möjligt överensstämmer med indexets avkastning. Indexet är framtaget av Handelsbankens råvaruexperter och består av omkring 15 st råvaror som är viktiga för de nordiska ekonomierna. De råvaror som har störst vikt är olja, elektricitet, koppar, aluminium och guld.


Sen att jag gillar hur kurvan är på väg uppåt gjorde inte saken sämre. Sen om den fortsätter uppåt har jag givetvis ingen aning om. Men det är som vanligt!

/investeralitermera


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar