fredag 3 juni 2016

Pengarna får rulla in från annat håll istället.

Trist slut på börsveckan. Rapporter hit och dit som inte gillades av den svenska börsen. Såg länge ut som att vi skulle få ett riktigt bra avslut på den här veckan! Solen lyste och inget tycktes kunna rubba uppgången. Men sen kom regnet och USA rapporterade svaga jobbsiffror. Resten är historia!

Källa: http://www.di.se/artiklar/2016/6/3/usa-borser-svag-jobbrapport-tyngde/


Hade lite pengar kvar på kontot sen utdelningarna som varit. Gjorde slag i saken igår och stödköpte flera Rottneros. Hela 43st vart det. Aktien delar fö ut på tisdag. Dock ger mitt blygsamma innehav mig, inte mer än 60,50 kr. Det trots allt bättre än noll.

I och med att två av mina delmål nåddes i veckan (strukna). Så skrev jag dit ett nytt. Nämligen att nå 150 000 kr i samlat värde. Behöver ha ett mål som det känns som det skulle kunna nås, bara man lägger manken till. Nästa mål som ligger nära men troligen inte kommer hinnas med att nå. Är att få total utdelning på 5000 kr under ett och samma år. En snabb sammanräkning visar att jag kommer missa det med ca 700-900 kr. Om jag då bara tok köper Telia resten av året så kanske jag når det ändå? Men det skulle vara ganska dumt eftersom jag redan har alldeles för stor vikt i Telia aktier idag. Pengarna får rulla in från annat håll istället.


/investeralitemera

2 kommentarer:

 1. Hej - Hittade din blogg, och tycker det är kult att läsa om en som är på ungefär samma ställe som en själv.
  Spennande fortsättning!
  Lycka till :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, misstänkte att det möjligen fanns någon mer än mig själv som ville sluta jobba vid 50? Kul att du hittade hit! ☺

   Radera