måndag 31 oktober 2016

Tänkt vad tiden går snabbt!

Förbereder inför Tele2´s nyemission. Sålde tillslut surdegen Carnegie Emerging Markets fonden. Kommer troligen göra en liten förlust under 50-100 kr. Det får jag leva med för att ha råd att köpa dom aktier teckningsrätterna i Tele2 ger mig rätt till. Totalt räknar jag att tilldelas 27 st.Försökte köpa både Rottneros och Tele2 idag. Men drog ganska snabbt tillbaka båda ordnarna. Känner mig fruktansvärt feg. Hade velat vara lite mer riskvillig och våga köpa något som jag idag inte äger. Men det tar emot något så fruktansvärt. Vet egentligen inte varför?

Telias fortsatta nedgång på börsen straffar dessutom min portfölj extra hårt. Fortsätter den ned så får jag snart börja stödköpa för att snitta ned min inköpskurs. Har ju som mål att äga 1500 st Telia aktier. Men ska ärligt säga, att det lockar en aningen mindre om dom sänker utdelningen till 2 kr. Innan årets slut ska jag dessutom fylla på med lite fler delmål/etapper att nå. Telia etappen kanske blir bort plockad då? Vem vet.... Är ju nu inte så mycket kvar av 2016. Tänkt vad tiden går snabbt!


/funderlitemera2 kommentarer:

  1. 10-12 aktier räcker för att få en bra riskspridning och det är riskspridning du behöver i din portfölj för att sova got. Man kan aldrig gardera sig hundra procent mot att inte något hander i ett bolag men då går det inte helt åt pipan med ekonomin OM du också har viktat portföljen rätt. Eftersom jag själv är nybörjare så är jag kanske fel person att komma med råd eller tips men din viktning i portföljen kanske inte är optimal? Jag tycker telia väger tungt? Att satsa i en ny aktie till portföljen har väl sina risker men det har ju befintligt innehav också.
    Axxfod eller ICA kanske? relativt stabile bolag med hyffsad utdelning och då hade du spridit portföljrisken ytterligare. Bara en tanke....

    SvaraRadera
  2. Att Telia väger tungt är du inte den första att uppmärksamma! ☺ Men den kommer att få fortsätta vara största innehavet ett bra tag till. Axfood ger i mina ögon för lite utdelning till kostnaden för den. Samma gäller för ICA. Men man ska aldrig säga aldrig! ☺

    SvaraRadera