fredag 14 oktober 2016

Hinner hända mycket innan dess!

Contrarian: person som medvetet går mot strömmen. Kände mig lite så idag när jag köpte några Ratos. Trots att jag läste redan igår att dom skulle göra nedskrivningar på ca 1,7 miljarder. Så tyckte jag dess röda färg såg intressant ut i min portfölj. Att den dessutom tagit en hel del stryk under dagens handel, gjorde den bara mer köpvärd i mina ögon. Men eftersom det mer eller mindre är slut på pengar så fick jag tyvärr inte ihop mer än att det vart 10 st till priset av 39,92/st. Bättre än noll.

Som vanligt när jag åker hem från jobbet så lyssnar jag på investerings/aktie poddar. Det gjorde jag även idag. "Aktiepodden" stod på menyn, som givetvis passade på att påpeka att Ratos aktie såg allt annat än köpvärd ut. Väl hemma så hade jag lite tid över innan jag lovat hämta dottern från skolan. Hann då läsa "Privata Affärers" fredags chat med Marcus Hernhag. Som hade en läsare som undrade hur denna skulle göra med sitt Ratos innehav som backat väldigt mycket. Marcus svar: "Så länge bolaget har problem är det nog bra att undvika dom, i alla fall om det blir en upprekyl vore det nog läge att lätta på innehavet". 

Källa: http://www.privataaffarer.se/chattar/hernhag-fem-bra-utdelare-oavsett-konjunktur-878008Så nog var jag allt lite "gå mot strömmen idag". Men ibland måste man göra det också. Klarar Ratos att hålla uppe utdelningen på 3,25 kr/aktie så får jag nog se köpet idag som ett bra köp. Men det vet jag först i februari när årsrapporten kommer? Hinner hända mycket innan dess!


\investeralitemera3 kommentarer:

 1. Förstår hur du tänker. Jag blir själv sugen på Ratos på dessa nivåer. Om det kommer något bra läge i veckan köper jag nog.

  Ska gå köra en rejäl genomgång av vad som ska köpas nu i helgen men Ratos ligger bra till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag hörde i någon podd. När man tror att värsta är över. Så kan det alltid bli värre! 😯 Hoppas det inte gäller Ratos! ☺

   Radera
 2. Jag gick in i Ratos för nån månad sen när de tappade och trodde då att vi var på botten. Klev av vid 41,50 med en liten vinst och tänkte gå in igen. Nu är det kanske läge...

  SvaraRadera