måndag 10 oktober 2016

Jag kan bara hålla med!

Hård vind och gröna konstgräsplaner. Har spenderat hela helgen på fotbollsturnering med min dotter. Så mycket frisk luft som jag fått i mig under delar av lördagen och söndagen. Har jag inte fått sen i somras. Kan även instämma att det finns inget som heter dåligt väder, utan bara dåliga kläder. Som tur var hade jag förberett mig med just bra och varma kläder. Men blåsten letade sig ändå enda in i märgen. Därför var det extra skönt att väl hemma söndagskväll, kunna unna sig att tända en brasa för att värma min kalla kropp.

Börsen får gärna lugna sig lite och inte ånga på som en galen tjur. Lite så känns det när kurserna i portföljen fortsätter upp. Att bara stå bredvid och inte kunna köpa fler Nordea eller Tele2 känns just nu ganska surt. Allra helst när dom backade när allt annat verkade gå upp idag!? Självklart är jag glad över att det inte barkar rakt ned i källaren. Återigen får man lära sig, att en "krigskassa" vore något att ha. Synd bara att jag är alldeles för otålig att spara ihop den bara. Tålamod är en dygd sägs det ju! Jag kan bara hålla med!


/funderalitemera


4 kommentarer:

 1. Jag förstår dig, visst blir man ivrig när köptillfällena öppnar sig och man känner att man saknar cash? Men oftast kommer det nya köptillfällen som är ungefär lika bra i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... det är nog det jag får hoppas på! ☺

   Radera
 2. (Procentpanik)
  Ha ha, jag har samma problem. Så fort "krigskassan" kommit upp I några tusenlappar uppenbarar sig alltid ett läge man tycker sig se och så handlar man. Det kan vara så att det lugnar ner sig lite I takt med att man blir mer erfaren samt att utdelningarna trillar in lite mer punkligt. första året tycker jag verkar vara det jäkligaste. Man köper men får ingen utdelning förrän året efter på manga av sina aktier..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men år två blir mycket roligare med utdelningar! :-)

   Radera