torsdag 20 oktober 2016

Tyvärr bara ibland!

Jag hade rätt men ändå fel? Tele2 meddelande i sin delårsrapport att dom gör goodwill nedskrivningar i Nederländerna på ca 2,4 miljarder. Försäljningen ökar "lite". Det mest intressant för mig är att dom står fast vid att öka utdelningen med 10% från föregående års utdelning. Sånt vill jag gärna se mer av i mina andra bolag. 

Så när jag trodde att Tele2 skulle leverera en dåligt rapport var ju trots allt rätt. Men i och med det, trodde jag även att kursen skulle gå ned idag. I skrivandets stund så är det kursen istället upp 4,70%. Så kontentan av det hela är att jag hade fel?  Som vanligt har jag ingen aning om något! Förklaring till "Goodwill nedskrivning".

SEB som är ett annat innehav i portföljen kom också med delårsrapport idag. Rörelseresultatet ökade med ca 4% mellan tredje och andra kvartalet. (Exklusive engångsposter). OK att bolaget går lite bättre. Men det mest intressanta med rapporten var ändå informationen om att inte ändra på nuvarande utdelningspolicy. Vilket jag tolkar som att dom inte har några som helst planer på att höja utdelningen. Nej istället vill man säkert dela ut kommande vinster till VD och andra höjdare inom banken. Men det är som sagt min tolkning. Brukar jag ha rätt? Tyvärr bara ibland!


2 kommentarer:

  1. Se det från den ljusa sidan, INGEN inte ens experterna som har investeringar som jobb har alltid rätt. Så vi som précis har börjat investeringresan har rätt att ha fel ibland. Viss vill man ha så mycket rätt som möjligt men jag tror det alltid kommer att se ut så att ibland har vi rätt och ibland har vi fel. Det viktiga är att inte chansa för mycket eller bli girig, då går det nog åt he**** snabbt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm.. tror faktiskt ingen vet något egentligen!? :-D

      Radera