tisdag 4 oktober 2016

Mest av nostalgiska skäl.

Uppdaterat "innehav", smög in det redan igår. Men skulle nog väntat tills ikväll då börsen fortsatte upp idag. Vilket hade gjort att jag kunnat presentera ännu finare siffror. Men då kanske man ska vänta i all evighet? Blir inte riktigt rätt.

Den enes bröd den andres död. Lite så är det med Ericsson just nu. Bolaget varslar ca 3000 personer och aktiekursen går upp. Lider med dom anställda och får hoppas det löser sig till det bästa!? Ericsson aktien var den första aktie jag ägde. Vilket jag skrivit om tidigare. Även fast jag inte äger några idag så följer jag givetvis kursen. Mest av nostalgiska skäl.Källa: http://8till5.se/2016/10/04/orolig-vantan-for-ericsson-anstallda/


/investeralitemera4 kommentarer:

 1. Tråkigt för de anställda på Ericsson som berörs. Internationell konkurrens innebär ju att höga löner för traditionella industrijobb blir svåra att upprätthålla. Globalisering, på gott och ont.

  SvaraRadera
 2. Trodde jag svarade redan vid lunch!? Måste glömt klicka på publicera. Men hur som trist för dom som får gå. Samt 3000 låter väldigt mycket.

  SvaraRadera
 3. Det är underligt att aktieägare tror att ett mindre företag är värt mer än ett större företag. Visst, på kort sikt så kommer det hjälpa upp vinsten att sparka folk, men det blir svårare att öka omsättningen också, så på lite sikt är det knappast ett bra tecken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får ju även följder för andra bolag runt omkring Ericsson oxå.

   Radera