söndag 23 oktober 2016

Även om det blir svårt!

Har jag en plan? När jag handlar i mataffären så är jag effektivare om jag har en inköpslista med mig. Annars är risken stor att jag fyller varukorgen med matvaror och annat som jag kanske egentligen inte behöver. Blir då oftast "nice to have" istället för "need to have". Det blir alltså ett planlöst handlade. Som allt för ofta riskerar att bli ganska dyrt. Lite så kan det att bli när lönen är på kontot nu på tisdag. Behöver därför tygla mitt ogenomtänkta handlande. Istället för att bara investera från höften. Jag behöver alltså en plan!Den här helgen har jag funderat och funderat på vart nästa inköp ska hamna? Jag har skrivit ned olika scenarion hur pengarna ska spenderas. Bla har jag tittat på vilka aktier som ger bäst direktavkastning. Mycket i min portföljen har stigit i värde. Vilket gör det hela lite svårare. Men dom två företag jag först kommer fylla på i, blir Tele2 och Nordea. Som jag ser som stabila utdelare. Därefter kommer jag försöka ta ett steg tillbaka och se hur veckan utvecklas? Även om det blir svårt att inte investera. Så ska försöka behålla lugnet! Även om det blir svårt!


/funderalitemera

3 kommentarer:

  1. Det är roligt att investera och vi får vara glada att vi valt investeringar som intresse istället för shopping tex. Tänker på de som tex drar till Ullared och bor på camping och shoppa skräp en hel helg. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är väl en j#@#a tur! ☺ Frågar du däremot fru "investeralitemera" så föredrar hon nog Ullared alla dagar i vecka mot långtids investering! ☺

      Radera