söndag 2 oktober 2016

Men kan vi nått toppen för den här gången?

Är vi nära toppen nu? För ett par inlägg sedan, skrev jag om att när kvällstidningarna börjar ge aktieråd. Då är börsen när toppen. Efter det brukar det inte dröja länge innan det vänder ned och aktier och fonder börja tappa i värde. Finns givetvis inget veteskapligt bevis i det jag säger. Men idag när jag slö kollade mig genom Aftonbladet.se så såg jag följande!!!!!
Ok, det kanske inte är några super generella råd i tidningen. Helt ärligt så har jag givetvis inte Plus tjänsten och heller inte läst vad som skrivs. Men bara genom att läsa rubrikerna så verkar det som om det böjar dra ihop sig inför en nedgång? Som sagt finns inget vetenskapligt bevis i det hela. Men kan vi nått toppen för den här gången?

Vad tror du?


/funderlitemera
 

10 kommentarer:

 1. Det är inte ett bra tecken, men det har ju varit nedgångar det senaste året. Inte kan kvällstidningarna ge skenen av enkla pengar när det finns så enkla motbevis?

  SvaraRadera
 2. Kvällstidningarna kan inbilla folk det mesta! :-)

  SvaraRadera
 3. Du har helt rätt! Själv har jag haft 'när taxichauffören ger aktietips är det dags att dra öronen åt sig'. Men givetvis betyder Aftonbladet samma sak.

  Sen brukar jag resonera som att det är lika dumt att kliva in på börsen med alla pengar på en gång som att kliva av börsen lika abrupt. Jag sitter redo med lite extra likvid för att kunna köpa om det rasar i höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med att det är bättre att "kliva in" under längre tid. Än att stoppa in alla pengar på en och samma gång. Personligen blir jag dessutom tvungen att månadsspara då ingen hög med pengar fanns innan! :-)

   Radera
 4. Det är lite kul med tjejen i Aftonbladet-artikeln. Jag hörde att hon skall starta utbildningar i aktiekunskap. Hon kommer med i ett inlägg i morgon om allt går som det ska ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man ser rubriken... blir jag bara så sugen på att teckna mig på "plus". Jag får ge mig till tåls ang hennes tips! ☺

   Radera
 5. Jag vägrar att betala för Aftonbladet. Aldrig.

  SvaraRadera
 6. Jag vägrar även att betala 8 000 kr för tjejen aftonbladets utbildning... ;)

  http://aktiepappa.blogspot.se/2016/10/fodd-fri-utbildad-till-ruinens-brant.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj 8000 kr... på riktig? Jag skulle nog hellre köpa indexfonder om jag hade 8000kr än att gå en trader utbildning. Sen kanske den där tjejen är super duktig. Det har jag givetvis ingen aning om!? ☺

   Radera