fredag 11 november 2016

Så än är det inte kört!

Borde inte ha köpt! Ena stunden är det blått i depån för att i nästa vara genomgående rött. Trots uppgången på OMXS30 igår, så slutade större delen av mitt innehav på rött. Konstigt hur det kan vara ibland. Med risk för att bli tjatig och långrandig. Men köpte igår 10 st Telia för att få ned mitt snitt. Ska vara väldigt glad att det inte handlar om några stora summor. Eftersom man i regel inte försöka fånga den fallande kniven. Det är nämligen svårt att veta när den slutar falla. När det gäller Telia aktien så verkar det finnas en ny botten för varje dag som går. Men det är en aktie jag valt och kommer därför fortsätta köpa på mig den fortsättningsvis.

Två av mina innehav kom igår med sina delårsrapporter Ratos och Rottneros. Hos Avanza kunde man läsa om Ratos jätte förlust på 2,2 miljarder i det tredje kvartalet. Som till större delen berodde på nedskrivningar på 1,7 miljarder. Det intressanta är dock att dom inte nämner något om hur förlusten kan komma att påverka utdelningen för 2017. Antar att det är information som hör hemma i årsrapporten?

Källa: https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2016/11/10/jatteforlust-i-ratos.html

Rottneros däremot redovisade ett resultat efterskatt på 34 miljoner kronor för tredje kvartalet. Tråkiga är dock att vinsten minskar för bolaget.

Källa: https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/11/10/rottneros-resultatet-efter-skatt-blev-34-mln-kr-3-kv.html

Om man ska dra en slutsats av kommande utdelning för båda bolagen. Så ser det ju inte så jätte ljust ut. Att dom ska kunna behålla samma utdelning som dom hade under 2016. Men det är ett helt kvartal kvar att redovisa. Hinner hända en hel del på den tiden. Så än är det inte kört!


/investeralitemera

6 kommentarer:

 1. Vet man något om huruvida Telia kommer att behålla eller sänka utdelningarna nästa år? Det är för mig en viktig fråga då jag likt dig också tror på Telia i portföljen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sänkning troligen. Till 2kr/aktie om inget överaskande händer i Q4! http://www.svd.se/teliachefen-det-blir-en-sankt-utdelning

   Radera
 2. Fast idag står du väl på blått? :)

  SvaraRadera
 3. Det händer att bolag ger fingervisningar om utdelningen tidigare än årsrapporten. Det kan vara i stil med "vi eftersträvar fortsatt att hålla utdelningen på en sund nivå kring xx% av årsvinsten" och det kan ju säga en del om det är så att det nämns i samband med ökat/minskat resultat exempelvis. I övrigt har jag också upplevt att det är tålmodig väntan på årsrapporten som gäller för att få ett konkret besked om vad det är som ligger i utdelningskikaren.

  Jag håller tummarna för ett fint Q4 för dina bolag!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-) Hoppas extra mycket att Nordea ska få proppen ur samt att SEB inte ska ge bort större delen vinsten till Falkengren och hennes "polare"...! Som SEB kund har jag inte fått ta del av vinstern. Så som aktieägare har jag däremot andra krav! (Om än en liten aktieägare :-)

   Radera