söndag 20 november 2016

Där har jag dock en längre tidshorisont än 10 år!

Sålt! Efter att ha funderat fram och tillbaka under ett par dagar nu. Så gjorde jag slag i saken och sålde av hela mitt innehav i "SEB Europa Indexfond". Fonden i sig är det inget fel på. Bara det att jag hoppas kunna få högre avkastning någon annanstans. Från början tänkte jag tanka över allt till min utdelande fond "SEB Sverige Indexfond Utd". Hann visserligen föra över en del vid två tillfällen. Men nu har jag alltså kommit på andra tankar. Kommer återkomma till det, när den affären är i hamn. För att inte gå händelserna i förväg så att säga.Att jag inte är helt konsekvent i mitt investerande är kanske inte helt optimalt? Men jag tror att man ibland, trots allt måste kunna tänka om lite. Tror nämligen inte att Europas ekonomi bara kommer vakna upp "pang-boom" så där. Så att allt blir frid och fröjd. Men jag kan omöjligt veta vilken väg ekonomin i Europa som helhet kommer ta. Hoppas självklart att mitt val om ett år inte visar sig vara värsta fel steget. Om nu så skulle vara fallet? Då är det väl så. Jag nämligen kvar "SEB Europa Indexfond" i en av mina tjänstepensioner. Där har jag dock en längre tidshorisont än 10 år!/investeralitemera
4 kommentarer:

 1. Var köper du SEB Sverige Indexfond Utd, vare sig Avanza eller Nordnet har den? //Dividend500

  SvaraRadera
 2. Tyvärr köper jag den hos min bank dvs SEB. Avanza har däremot SEB USA indexfond utd.

  SvaraRadera
 3. Nu vet jag inte vilken avkastning du hade på fonden eller vad du hade hoppats på? I vilket fall som helst så gjorde jag för 5 månader sedan lika dant. Jag sålde av min europafond, tror det var SPP Europa. Svenska fonder gick bättre och jag tyckte riskspridningen inte var så bra så jag viktade över till globalfond istället för Europa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knappt någon % plus. Föredrar dock fonder som delar ut. Kanske får vänta ett tag till innan Europas hjul börjar snurra lite fortare än idag!

   Radera