lördag 12 november 2016

Men den som väntar.....

Lördag förmiddag! Återigen bevisar jag för mig själv, hur svårt det är att hålla dom planer man sätter upp här i livet. I det här fallet handlade det inte om en utebliven investering. Utan något så enkelt som sovmorgon. Planerade tillsammans med hjärnan innan jag släckte plattan igår, att minst sova till 09:00. Men som vanligt hade hjärnan och jag inte samma inre klocka. För 06.07 var det kört. Klarvaken, till och med mer klarvaken än jag när det ska upp och jobbas i ungefär samma tid en vardag. Varför ska det vara så svårt att sova länge?


Vad gör man när resten av huset sover och en själv är pigg som en mört? Jo man fortsätter läsa på plattan. Innan jag var alldeles för trött igår, e-lånade jag nämligen Jacob Bursell nya bok "Risk". Jacob känner säkert dom flesta som lyssnar på ekonomi poddar igen från "Fondpodden". Hur som, boken han skrivit handlar om hur datorerna gör sitt intåg inom finansbranschen och förändrar den. Samt om det svenska bolaget Pan Capital som tjänade miljarder på robothandel. Nu har jag inte kommit speciellt långt in i boken, men får återkomma i ämnet lite längre fram.

Vill även passa på att hylla Malmö Stadsbibliotek, som är det enda bibliotek jag hittat. Där man kan skaffa sig ett e-lånekort. Som inte är temporärt och bara gäller i 7 dagar. Eller kräver att man tar sig till biblioteket och där ordnar ett "riktigt" lånekort för att ens kunna e-låna! Så stort tack till biblioteket att dom anammat framtiden! Till skillnad från mitt "lokala bibliotek" som ännu inte har gjort det. Men den som väntar.....

https://malmo.elib.se/


Trevlig helg!


/läsalitemera


2 kommentarer:

  1. Visst är det störande när man tänkt sova ut och kroppen vägrar. Jag är oftast glad över att vara en morgonmänniska, eftersom samhället är anpassat efter oss, men det är inte lika kul när man någon gång vill vara ute sent och ta igen det morgonen därpå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är man ute sent som du säger! Vaknar i vanlig tid dagen efter! Då är livet bara grymt taskigt! Sen framåt lunch kan man inte hålla ögonen öppna! Att sova mitt på dagen i ca 20-45 min, Det är bland det bästa jag vet! Synd bara att det inte går om man är på jobbet! ��

      Radera