lördag 5 november 2016

Alltid lätt att var efterklok!

Uppdaterat innehav! Aktieinnehavet hos Avanza vände från plus till totalt minus på ett par dagar. Som tidigare nämnts, så är mitt Telia innehav den stora boven. Men jag lever med det. Förr eller senare vänder det upp. Bäst att intala sig själv att det blir så! Börjar man fundera för mycket på vad som är minus och hur mycket som det är minus. Då blir man till sist tokig. I alla fall jag. Försöker tänka att jag bara är i början av mitt långsiktiga sparande. Är därför många år kvar, innan jag planenligt ska lämna in. Jo jag tänker på det och räknar ned, så gott som jämt.Tisdagen den 8 November avgörs valet i USA. Vare sig vi vill det eller inte! Så kommer börsen troligen röra sig en hel del upp eller ned. Måste säga att jag tyvärr planerat lite väl dåligt för det. Blir det en rejäl nedgång så har jag mer eller mindre "ingenting" att köpa för. Borde planerat lite bättre för det hela. Alltid lätt att var efterklok!

Hur förberedd är du inför USA valet och eventuella svängningar på börsen? 


/bordefunderatlitemera


12 kommentarer:

 1. Lite guld och säljpapper är aldrig fel. Dock är jag av uppfattningen att just valet inte kommer sänka börsen oavsett utgång. Vanligtvis är det osäkerheten som ger nedgångar och den lär minska när röken skingrat sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är en ev nedgången redan in prisad?

   Radera
  2. Ja, de 2-3 % amerikanska index tappat den senaste veckan ser jag ingen annan förklaring till. Däremot tror jag världens börser har hög fallhöjd nu. Jag ser bara inte detta val som det enda stora hotet. Att jag sitter med guld och likvider är en långsiktigare plan. Jag har helt enkelt svårt att se skäl till att börsen ska upp på ett bra tag. Men jag har haft fel förr :-).

   Radera
  3. Jag å andra sidan bruka aldrig ha rätt hur börsen ska röra sig! ☺

   Radera
 2. Var är anledningen att du ligger så tungt i Telia? Mvh //Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja... tyckte att dom hade trevlig direkt utdelning. Samt eftersom jag anser dom vara ett stabilt och tråkigt företag. Vilket i min värld borde innebära att utdelningen skulle bestå. Nu ser det ju inte riktigt ut som att det kommer bli så!

   Radera
 3. Du gör helt rätt som gör ditt bästa för att inte omvandla portföljens procent till kronor och ören. Jag spelade poker professionellt i många år och två saker jag tar med mig från den tiden är:
  1. Stirra dig inte blind på kortsiktigt resultat.
  2. Skilj mellan pokerpengar (portföljpengar) och privatekonomins pengar. Pengarna på börsen är inte pengar i plånboken, pengar på börsen är ett arbetsredskap.

  Vi får hoppas att presidentvalet faller ut väl. Det ska bli intressant att se hur börsen reagerar på resultatet!


  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! Pengar på börsen är verkligen ett arbetsredskap som inte ska användas till annat än investering och återinvestering! ☺

   Radera
 4. Jag är helt förberedd för en dipp nu i samband med valet. Jag kommer antagligen också ha fel men jag tror nästan att det kommer dippa oavsett utgång trots att det verkat prisats in lite senaste dagarna. Som sagt ett par procent ner ser jag inte som orimligt, men antagligen får jag fel ;).

  Det är bra att bortse från tillfälliga dippar i portföljen så länge man får stabila utdelningar. Kanske ligger du lite tung i enskilda bolag vilket gör att det slår rätt hårt, inte funderat på att vikta ner telecom?

  Kör hårt! Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Telekom och bank kommer jag fortsätta att investera i så länge direktavkastningen är så pass hög. Det kan dock komma att ändras!

   Radera
 5. Visst är det intressant hur det som är så roligt en dag kan bli så plågsamt nästa? Det räcker med att ens tunga innehav (telia i ditt fall och Svolder/HM i mitt) tappar några procent så blir börsen tråkig helt plötsligt... Jag försöker hålla modet uppe med att köpa i de långsiktiga bolagen. Det har yppat sig några köplägen i veckan helt enkelt. Antagligen kommer det några nya köplägen till veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men utan svängningarna skulle börsen vara rätt tråkig att följa! ☺

   Radera