måndag 16 maj 2016

Ser nu fram emot att få följa bolaget lite närmare!

Köpt mitt första investmentbolag. Det blev inte Lundbergs! Samt gjorde klassikern och lånade av mig själv! För att kunna köpa 21st "Kinnevik B" för 223,14kr/st. Givetvis lockade utdelningen på 7,75 kr/aktie. Samt den extra utdelningen på hela 18 kr/aktie. Vilket totalt kommer ge mig ca 540,75kr i utdelning i början av Juni. Pengamaskinen rullar på. Lovar givetvis att betala tillbaka till mig själv den 25/5. Har egentligen inget val än att betala. För annars blir det ingen semesterresa i Juli. Samt att jag blir den minst populära pappan i Norra Europa. Det vill jag ju givetvis inte bli!

Källa: http://www.di.se/artiklar/2016/4/19/kinnevik-foreslar-extra-utdelning/Om Kinnevik kan man läsa följande hos Avanza.

Kinnevik är ett investmentbolag med långsiktigt ägande i ett antal rörelsedrivande dotterbolag och en aktieportfölj bestående av långsiktiga investeringar i noterade bolag De flesta innehaven finns inom kommunikation, E-handel, underhållning och finansiella tjänster.

Man är blandat med och äger Tele2, Zalando, Tretti, Nelly och MTG mfl. Ser nu fram emot att få följa bolaget lite närmare!
/investeralitemera
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar