lördag 7 maj 2016

Det är inte någon av dom jag fn äger!

Fem månader in på 2016 och den totala utvecklingen på Avanza kontot (Aktier & fonder) är -12,64 %. Ingen munter läsning. Hade det varit åt andra hållet dvs + 12,64 %. Så hade jag känt mig som värsta super investeraren. Är ju klart det är lättare att framstå som duktig när börsen går upp och ens investeringar likaså. Men nu är det verkligheten MINUS. Hur gör man då nu? Kan givetvis bara svara för hur jag ska göra. Jag kommer sitta still i båten och låta bufferten byggas upp, fortsätta köpa på mig dom fonder och aktier jag redan äger. Strategin som av vissa anses så tråkig. Dvs "buy and hold". Köpa och behålla samt återinvestera utdelningarna.


Mitt största sänke så här lång in på 2016 är det bolag jag hoppas mest på Telia. Där ligger jag -14.44 %. En rätt tråkig utveckling. Men jag håller mig till min strategi. Nästa vecka hoppas jag på en rejäl uppgång på OMXS30. Man kan ju undra vad teknisk analys säger som vad som komma skall? Tyvärr vet jag lika lite om det, som om vilken aktie som är den bästa att äga. En sak är dock klart. Det är inte någon av dom jag fn äger! :-)/investeralitemera
2 kommentarer:

  1. Hej,

    Tycker din portfölj ser väl smal ut. Nästan 90% i två bolag och dessutom två bolag inom samma bransch.. Jag skulle råda dig att diversifiera mer, dvs köpa in fler bolag så att din portfölj inte faller bara för att 1-2 bolag går dåligt. Investmentbolag är bra för att få upp riskspridning och har som grupp historiskt gått bättre än börsen (OMXS30). Kolla på Investor, Industrivärden, Kinnevik och Lundberg. Men sälj inte nuvarande innehav utan bredda bara vid nästa investeringstillfälle.

    Lycka till med investeringarna!

    SvaraRadera
  2. Tjena Kalle! Portföljen är under uppbyggnad och fler bolag kommer att komma in. Men tack för tipsen! :-) Ska kolla närmare på Lundberg.

    SvaraRadera