torsdag 28 april 2016

Fast helt säker kan man nog aldrig vara?

När vi köpte hus i mitten av 2005 hade huspriserna precis börjat röra sig uppåt. Som tur var vart det knappt någon budgivning. Även fast jag noga läst i genom driftkostnaderna. Så var jag livrädd dom första månaderna att vi skulle få skyhöga elräkningar. I början av hösten var det inte speciellt varmt inomhus, bara ca 17 grader. När Anticimex gjorde inspektionen inför tecknande av deras trygghetsavtal. Som är ett komplement till villa försäkringen. Så passande jag på att fråga hur kallt man kunde ha inomhus innan det vart risk att huset tog skada? Svaret jag fick var under 16 grader inte kallare. Jag höjde värmen när han gått.Samma höst såg jag ett avsnitt av lyxfällan på TV3. Där dom medverkande precis som vi hade köpt en villa. Precis som vårat hus hade dom även krypgrund. Deras var dock mögelskadad och skulle kosta massor att ordna till. Samt att dom i vanlig ordning shoppade för mycket och hade smålån till höger och vänster. Efter programmet började jag genast oroa mig mögelskadad grund och att jag skulle dra på mig lån och krediter. Givetvis hände inget av det.

Idag nästan 10 år senare går jag fortfarande och väntar på att varmvatten beredaren ska ge upp. Det är jag rätt säker på kommer ske, en inte all för vacker dag. Det jag däremot inte tror kommer hända. Är att vi hamnar i Lyxfällan! Fast helt säker kan man nog aldrig vara?/Lyxalitemera
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar