torsdag 14 april 2016

Bättre än snittet?

Trots börsuppgångarna dom senaste dagarna, så lyser det rött rött i mina depåer. Är minus vart jag än tittar. Långsiktighet är dock ledordet. Men det finns faktiskt en depå som det inte är genomgående rött i. En depå som faktiskt fortfarande totalt visar på plus. Mitt PPM sparande är faktiskt på plus. Även om det i år gått lite trögare.

Igår kunde man läsa hos Avanza att dom PPM sparare som inte gjort ett aktiv val hade fått en genomsnittlig avkastning på  9%. Medans dom som valt att låta en förvaltare sköta ens PPM bara hade fått en genomsnittlig ökning på 3,8%. Det är ju katastrof dåligt. Man vill väl gärna tro att folk som ändå har som jobb att förvalta pengar dagligen, skulle kunna prestera lite bättre? Finns säkert undantag bland förvaltarna som visat riktig bra procentuell ökning!?

Källa: https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2016/04/13/samst-ppm-facit-hos-forvaltarna.html

Hur har då mitt egna PPM förvaltande gått? Jo riktigt bra! 12 % i snitt sedan starten. Vilket betyder att jag har förvaltat pengarna bättre än dom som inte gjort något val i alla fall. Men ska sanningen fram. Så gick jag mer eller mindre "all in" under 2015 i en Turkiet fond som gick urstarkt. En chansning som lika väl hade kunnat gått käpprätt åt skogen. Men ibland lyckas man pricka rätt.
/investeralitemera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar