onsdag 27 april 2016

Eller så behövs bara mera tid?

För att komma till målet måste man vara fokuserad. Tänka bakåt hörde jag något om idag. Se sig själv vid målet och därifrån tänka sig bakåt. Hur man tog man sig till målet steg för steg? Kanske är jag lite för ofokuserad nu och därmed gör dåliga investeringar? Går kanske lite för mycket på känsla istället för hårda fakta? Kan vara värt att tänka igenom alla köp en, två och tre gånger nu.

OMXS30 är nu nästan på samma nivå som i början av Januari. Väntan mot nästa utdelning dröjer heller inte allt för länge nu. (H&M i början av sköna Maj). Sen väntar ytterligare några mindre utdelningar i slutet på månaden för att avslutas med Rottneros. I juni är det soptomt på utdelningar. Det är något att sätta upp som mål. Att hitta en stabil och bra aktie som delar ut i Juni!?
På tomtens baksida intet nytt. Vilket egentligen betyder, att det nästan är lika mycket löv kvar där som förra veckan. Nästan i alla fall. Gjorde en insats för att rensa skallen efter jobbet. Men det hjälpte precis ingenting. Visst, det försvann i alla fall en och en halv lövhög. Men det återstår fortfarande fler än vad jag skulle vilja. Samt att jobbets töcken hängde sig kvar. Gick istället in och tände en brasa. Braskaminen är faktiskt en av min bättre investeringar. Osäkert om den har betalat sig själv än. Men huset behöver inte värmas lika hårt från hösten till våren. Då vi eldar istället för att höja värmen när det börjar bli kyligt inomhus. Finns en baksida med det dock... att klyva ved! Men även där är jag lite ofokuserad just nu. Kanske skulle läsa en bok? För att se om det hjälper för att fokusera lite bättre? Eller så behövs bara mera tid?
/fokuseralitemera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar